2. | A) | Šiam skirsniui priskiriami toliau pateiktoje lentelėje išvardytų javų malybos produktai, jeigu, nustatant pagal sausojo produkto masę, jie turi: a) | krakmolo kiekį (nustatomą taikant modifikuotą poliarimetrinį Ewerso metodą), didesnį už nurodytą 2 skiltyje; ir |
b) | pelenų kiekį (pašalinus bet kuriuos mineralinius priedus), ne didesnį už nurodytą 3 skiltyje. |
Produktai, neatitinkantys anksčiau išdėstytų sąlygų, priskiriami 2302 pozicijai. Tačiau javų gemalai, sveiki, traiškyti, drožti dribsniais arba malti, visuomet priskiriami 1104 pozicijai. |
B) | Produktai, priskiriami šiam skirsniui pagal pirmiau išdėstytas nuostatas, priskiriami 1101 arba 1102 pozicijai, jeigu, sijojant pro metalinės vielos audinio sietą, kurio akučių dydis nurodytas 4 ir 5 lentelės skiltyse, procentinė išsisijojimo masė ne mažesnė, negu nurodyta atitinkamam javui. Produktai, neatitinkantys šios sąlygos, priskiriami 1103 arba 1104 pozicijai. |
Javai | Krakmolo kiekis | Pelenų kiekis | Išsisijojimas (%) pro sietą, kurio akučių dydis | | | | 315 mikrometrų (mikronų) | 500 mikrometrų (mikronų) | (1) | (2) | (3) | (4) | (5) | Kviečiai ir rugiai | 45 % | 2,5 % | 80 % | — | Miežiai | 45 % | 3 % | 80 % | — | Avižos | 45 % | 5 % | 80 % | — | Kukurūzai ir grūdinis sorgas | 45 % | 2 % | — | 90 % | Ryžiai | 45 % | 1,6 % | 80 % | — | Grikiai | 45 % | 4 % | 80 % | — | Kiti javai | 45 % | 2 % | 50 % | — |
|