Simuliacijos data: 2021/11/22

8 SKIRSNIS

VALGOMIEJI VAISIAI IR RIEŠUTAI; CITRUSINIŲ VAISIŲ ARBA MELIONŲ ŽIEVELĖS IR LUOBOS

Pastabos

1.

Šiam skirsniui nepriskiriami nevalgomieji riešutai arba vaisiai.

2.

Atšaldyti vaisiai ir riešutai turi būti priskiriami toms pačioms pozicijoms kaip ir atitinkami švieži vaisiai ir riešutai.

3.

Šiam skirsniui priskiriami džiovinti vaisiai arba džiovinti riešutai gali būti iš dalies rehidratuoti arba apdoroti siekiant šių tikslų:

a)

papildomai konservuoti arba stabilizuoti (pavyzdžiui, vidutinio intensyvumo šilumos poveikiu, aprūkymu siera, sorbo rūgšties arba kalio sorbato priedais);

b)

pagerinti arba išlaikyti jų išvaizdą (pavyzdžiui, augalinio aliejaus priedais arba mažo gliukozės sirupo kiekio priedais),

jeigu jie išlaiko džiovintų vaisių arba džiovintų riešutų charakteristikas.

Papildomosios pastabos

1.

Įvairių cukrų kiekis, išreikštas sacharozės kiekiu („cukraus kiekis“), šiam skirsniui priskiriamuose produktuose atitinka refraktometro rodmenis 20 °C temperatūroje, padaugintus iš koeficiento 0,95 (refraktometro naudojimo metodas aprašytas Komisijos įgyvendinimo reglamento (ES) Nr. 974/2014 priede).

2.

Žodžių junginys „atogrąžų vaisiai“ 0811 90 11, 0811 90 31 ir 0811 90 85 subpozicijose įvardija gvajavas, mangus, mangostanines garcinijas, tikrąsias papajas, tamarindus, anakardžių obuolius, ličius, duonvaisius, sapodiles, pasifloras, karambolas ir kertuočius.

3.

Žodžių junginys „atogrąžų riešutai“ 0811 90 11, 0811 90 31, 0811 90 85, 0812 90 70 ir 0813 50 31 subpozicijose įvardija kokosus, anakardžius, bertoletijas, arekų (arba betelio palmių) riešutus, kolamedžių riešutus ir makadamijas.