LITAR
Simuliacijos data: 2021/01/01
22 SKIRSNIS
NEALKOHOLINIAI IR ALKOHOLINIAI GĖRIMAI BEI ACTAS
Bendrosios nuostatos
Kai šiame skirsnyje išskiriami produktai, pateikiami induose, kurių talpa ne didesnė kaip 2 litrai, ir produktai, pateikiami induose, kurių talpa didesnė kaip 2 litrai, turima omenyje, kad skaičiuojamas inde esančio skysčio tūris, o ne indo talpa.
Šiam skirsniui priskiriami – jei jie nėra medikamentai – tonizuojantys preparatai, kurie nors ir vartojami mažais kiekiais, pavyzdžiui, po šaukštą, yra tinkami tiesiogiai vartoti kaip gėrimai. Nealkoholiniai tonizuojantys preparatai, kuriuos prieš vartojant reikia praskiesti, 22 skirsniui nepriskiriami (dažniausiai jie priskiriami 2106 pozicijai).
b punktas
2 papildomosios pastabos b punktas | Potencinė alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, turi būti apskaičiuojama padauginus cukrų masę (skaičiuojamą invertuotojo cukraus kilogramais), esančią 100 litrų produkto, iš koeficiento 0,6. |
2201 | Vandenys, įskaitant gamtinius arba dirbtinius mineralinius vandenis, ir gazuotieji vandenys, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių bei aromatinių medžiagų; ledas ir sniegas | ||||
2201 10 11 – 2201 10 90 | Mineraliniai ir gazuotieji vandenys Šioms subpozicijoms priskiriami produktai, nurodyti SS paaiškinimų 2201 pozicijos paaiškinimų B ir C dalyse. Šioms subpozicijoms nepriskiriamas išpilstytas į aerozolines talpyklas gamtinis mineralinis vanduo, skirtas odos priežiūrai (3304 pozicija). | ||||
2201 10 11 ir 2201 10 19 | Gamtiniai mineraliniai vandenys „Gamtiniai mineraliniai vandenys“ reiškia vandenis, kurie atitinka taikytiną Europos Parlamento ir Tarybos direktyvos 2009/54/EB (OL L 164, 2009 6 26, p. 45) versiją. | ||||
2201 90 00 | Kiti Šiai subpozicijai priskiriami produktai, nurodyti SS paaiškinimų 2201 pozicijos paaiškinimų A ir D dalyse. Šiai subpozicijai taip pat priskiriami vandens garai ir gamtinis vanduo, filtruotas, sterilizuotas, grynintas arba minkštintas. | ||||
2202 | Vandenys, įskaitant mineralinius ir gazuotuosius vandenis, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, ir kiti nealkoholiniai gėrimai, išskyrus vaisių arba daržovių sultis, priskiriamas 2009 pozicijai Sąvoka „nealkoholiniai gėrimai“ apibrėžta šio skirsnio 3 pastaboje. Šiai pozicijai priskiriami nealkoholiniai gėrimai yra skysčiai, skirti vartoti žmonėms ir tinkami gerti iškart, nepriklausomai nuo suvartojamo kiekio arba specialių tikslų, dėl kurių įvairių rūšių skysčiai gali būti vartojami, jei jie nepriskiriami jokiai kitai konkretesnei pozicijai. Subjektyvūs, kintantys veiksniai, kaip antai tokių gėrimų vartojimo būdas arba tikslas, pvz., numalšinti troškulį ar pagerinti sveikatą, jų klasifikavimui reikšmės neturi (žr. Europos Sąjungos Teisingumo Teismo sprendimą byloje 114/80). Šiai pozicijai priskiriamas, inter alia, skystas paruoštas gerti maistas kūdikiams. | ||||
2202 10 00 | Vandenys, įskaitant mineralinius ir gazuotuosius vandenis, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų Šiai subpozicijai priskiriami gaivieji gėrimai, nurodyti SS paaiškinimų 2202 pozicijos paaiškinimų A dalyje. Gaiviųjų gėrimų sudėtyje esantys antioksidantai, vitaminai, stabilizuojančios medžiagos arba chininas jų klasifikavimui įtakos neturi. Šiai subpozicijai priskiriami skysti produktai, sudaryti iš vandens, cukraus ir aromatinių medžiagų, supakuoti į plastikinius maišelius ir skirti namų sąlygomis ledinukams gaminti užšaldant šaldytuve. Taip pat žr. šio skirsnio 1 papildomąją pastabą. | ||||
2202 99 19 | Kiti Šiai subpozicijai priskiriami tonizuojantys preparatai, kaip apibūdinta paaiškinimų šio skirsnio paaiškinimų bendrųjų nuostatų antrojoje pastraipoje. Tokie nealkoholiniai gėrimai, dažnai vadinami maisto papildais, gali būti daugiausia sudaryti iš augalų (įskaitant žoleles) ekstraktų ir su vitaminų ir (arba) mineralų priedais. Paprastai tokie preparatai turėtų stiprinti bendrą sveikatos būklę ir gerinti savijautą, todėl jie skiriasi nuo aromatinių ar saldintų vandenų ir kitų 2202 10 00 subpozicijai priskiriamų gaiviųjų gėrimų, nurodytų SS paaiškinimų 2202 pozicijos paaiškinimų A dalyje. | ||||
2202 99 91 – 2202 99 99 | Kiti, kurių sudėtyje riebalai, gauti iš produktų, priskiriamų 0401 – 0404 pozicijoms, sudaro Šioms subpozicijoms priskiriamas skystas produktas, komercijoje vadinamas „praturtintu pienu“, jeigu jis yra gėrimas, paruoštas vartojimui. „Praturtintas pienas“ – tai produktas, daugiausia sudarytas iš nugriebto pieno arba nugriebto pieno miltelių, į kurį pridėta maždaug toks pat kiekis rafinuotų augalinių riebalų arba aliejų, koks natūralių pieno riebalų kiekis buvo išekstrahuotas iš pradinio nenugriebto pieno. Toks gėrimas šių subpozicijų poklasiuose klasifikuojamas pagal jo sudėtyje esantį pieno riebalų kiekį. Žr. KN paaiškinimų 2202 99 19 subpozicijos paaiškinimus. | ||||
2204 | Vynas iš šviežių vynuogių, įskaitant pastiprintus vynus; vynuogių misa, išskyrus priskiriamą 2009 pozicijai Dėl faktinės alkoholio koncentracijos, išreikštos tūrio procentais, žr. šio skirsnio 2 papildomosios pastabos a punktą. | ||||
2204 10 11 – 2204 10 98 | Putojantys vynai Žr. šio skirsnio 1 subpozicijos pastabą. | ||||
2204 10 11 | Šampanas ( champagne ) Šampanas yra putojantis vynas, pagamintas Prancūzijos Šampanės (Champagne) provincijoje tik iš vynuogių, išaugintų toje provincijoje. | ||||
2204 10 15 | Prosecco „Prosecco“ yra putojantis vynas, kuriam suteikta saugoma kilmės vietos nuoroda, pagamintas iš „Glera“ veislės vynuogių, išaugintų regionuose, kuriems taikomos kilmės vietos nuorodos „Prosecco“, „Conegliano-Valdobbiadene – Prosecco“, „Colli Asolani – Prosecco“ ir „Asolo – Prosecco“. | ||||
2204 21 06 – 2204 21 09 | Vynai, išskyrus nurodytus 2204 10 subpozicijoje, buteliuose su „grybo pavidalo“ kamščiais, pritvirtintais raiščiais arba apkaustais; kitu pavidalu pateikiami vynai, kurių perteklinis slėgis, atsiradęs dėl ištirpusio anglies dioksido, 20 °C temperatūroje yra ne mažesnis kaip 1 baras, tačiau mažesnis kaip 3 barai Šioms subpozicijoms priskiriami:
Kamščiai, kurie atrodo taip, kaip pavaizduota toliau pateiktoje iliustracijoje ir panašūs kamšiai, pagaminti iš plastiko, laikomi „grybo pavidalo“ kamščiais. |
2204 21 11 – 2204 21 98 | Kiti Žr. šio skirsnio 4 ir 5 papildomąsias pastabas. 4 papildomosios pastabos A dalyje nurodyto visuminio sausojo ekstrakto nelakiosios sudedamosios dalys yra cukrūs, glicerolis, taninai, vyno rūgštis, dažiosios medžiagos ir druskos. | ||||||
2204 21 11 – 2204 21 78 | Kuriems suteikta saugoma kilmės vietos nuoroda (SKVN) Žr. šio skirsnio 6 papildomosios pastabos a punktą. | ||||||
2204 21 23 | Tokaj Žr. šio skirsnio 4 papildomosios pastabos B dalies b punktą. | ||||||
2204 21 79 ir 2204 21 80 | Kuriems suteikta saugoma geografinė nuoroda (SGN) Žr. šio skirsnio 6 papildomosios pastabos a punktą. | ||||||
2204 22 10 | Vynai, išskyrus nurodytus 2204 10 subpozicijoje, buteliuose su „grybo pavidalo“ kamščiais, pritvirtintais raiščiais arba apkaustais; kitu pavidalu pateikiami vynai, kurių perteklinis slėgis, atsiradęs dėl ištirpusio anglies dioksido, 20 °C temperatūroje yra ne mažesnis kaip 1 baras, tačiau mažesnis kaip 3 barai Mutatis mutandis taikomi paaiškinimų 2204 21 06 –2204 21 09 subpozicijų paaiškinimai. | ||||||
2204 22 22 – 2204 22 98 | Kiti Žr. šio skirsnio 4 ir 5 papildomąsias pastabas. 4 papildomosios pastabos A dalyje nurodyto visuminio sausojo ekstrakto nelakiosios sudedamosios dalys yra cukrūs, glicerolis, taninai, vyno rūgštis, dažiosios medžiagos ir druskos. | ||||||
2204 22 22 – 2204 22 78 | Kuriems suteikta saugoma kilmės vietos nuoroda (SKVN) Žr. šio skirsnio 6 papildomosios pastabos a punktą. | ||||||
2204 22 33 | Tokaj Žr. šio skirsnio 4 papildomosios pastabos B dalies b punktą. | ||||||
2204 22 79 ir 2204 22 80 | Kuriems suteikta saugoma geografinė nuoroda (SGN) Žr. šio skirsnio 6 papildomosios pastabos a punktą. | ||||||
2204 29 10 | Vynai, išskyrus nurodytus 2204 10 subpozicijoje, buteliuose su „grybo pavidalo“ kamščiais, pritvirtintais raiščiais arba apkaustais; kitu pavidalu pateikiami vynai, kurių perteklinis slėgis, atsiradęs dėl ištirpusio anglies dioksido, 20 °C temperatūroje yra ne mažesnis kaip 1 baras, tačiau mažesnis kaip 3 barai Mutatis mutandis taikomi paaiškinimų 2204 21 06 –2204 21 09 subpozicijų paaiškinimai. | ||||||
2204 29 22 – 2204 29 98 | Kiti Žr. šio skirsnio 4 ir 5 papildomąsias pastabas. 4 papildomosios pastabos A dalyje nurodyto visuminio sausojo ekstrakto nelakiosios sudedamosios dalys yra cukrūs, glicerolis, taninai, vyno rūgštis, dažiosios medžiagos ir druskos. | ||||||
2204 29 22 – 2204 29 78 | Kuriems suteikta saugoma kilmės vietos nuoroda (SKVN) Žr. šio skirsnio 6 papildomosios pastabos a punktą. | ||||||
2204 29 79 ir 2204 29 80 | Kuriems suteikta saugoma geografinė nuoroda (SGN) Žr. šio skirsnio 6 papildomosios pastabos a punktą. | ||||||
2204 30 10 | Esanti fermentacijos stadijoje arba kurios fermentacija sustabdyta kitu būdu, nepridedant alkoholio Žr. šio skirsnio 3 papildomąją pastabą kartu su 2 papildomosios pastabos a–c punktais. | ||||||
2204 30 92 | Koncentruota Žr. šio skirsnio 7 papildomąją pastabą. | ||||||
2204 30 96 | Koncentruota Žr. šio skirsnio 7 papildomąją pastabą. | ||||||
2205 | Vermutai ir kiti vynai iš šviežių vynuogių, aromatizuoti augalais arba aromatinėmis medžiagomis Prie šiai pozicijai priskiriamų ir SS paaiškinimų 2205 pozicijos paaiškinimuose aprašytų vynų priklauso:
Žr. šio skirsnio 8 papildomąją pastabą. Produktai, kurių faktinė alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, mažesnė kaip 7 % tūrio, priskiriami 2206 00 pozicijai. | ||||||
2206 00 | Kiti fermentuoti gėrimai (pavyzdžiui, sidras, kriaušių sidras, midus, sakė); fermentuotų gėrimų mišiniai, taip pat fermentuotų gėrimų ir nealkoholinių gėrimų mišiniai, nenurodyti kitoje vietoje Fermentacijos būdu gauti produktai priskiriami 2206 pozicijai, jeigu jie išlaiko šiai pozicijai priskiriamų produktų, t. y. fermentuotų gėrimų, savybes. Produktų, į kuriuos buvo pridėta, pavyzdžiui, distiliuoto alkoholio, vandens ir kitų medžiagų (tokių kaip sirupas, įvairios aromatinės medžiagos bei dažikliai ir kai kuriais atvejais grietinėlės pagrindas), savybės gali pakisti. Jeigu pridėjus tų medžiagų prarandami iš tam tikrų vaisių arba natūralių produktų pagaminto fermentuoto gėrimo, priskiriamo 2206 pozicijai, skonis, aromatas ir (arba) išvaizda, produktas priskiriamas 2208 pozicijai (šiuo klausimu žr., pavyzdžiui, Europos Sąjungos Teisingumo Teismo sprendimus byloje C-150/08 (*) ir sujungtose bylose C-532/14 ir C-533/14 (**)). (*) 2009 m. gegužės 7 d. Teisingumo Teismo sprendimas Siebrand, C-150/08, ESLI:EU:C:2009:294. (**) 2016 m. gegužės 12 d. Teisingumo Teismo sprendimas Toorank Productions, C-532/14 ir C-533/14, ESLI:EU:C:2016:337. | ||||||
2206 00 10 | Piquette Žr. šio skirsnio 9 papildomąją pastabą. | ||||||
2206 00 31 – 2206 00 89 | Kiti Šioms subpozicijoms priskiriami produktai, aprašyti SS paaiškinimų 2206 pozicijos paaiškinimų antrosios pastraipos 1–10 punktuose. | ||||||
2206 00 31 ir 2206 00 39 | Putojantys Dėl putojančių gėrimų žr. šio skirsnio 10 papildomąją pastabą. Dėl pirmiau minėtoje papildomojoje pastaboje paminėtų „grybo pavidalo“ kamščių žr. paaiškinimų 2204 21 06 –2204 21 09 subpozicijos paaiškinimų paskutiniąją pastraipą. | ||||||
2206 00 51 – 2206 00 89 | Neputojantys, induose, kurių talpa Šioms subpozicijoms priskiriami gėrimai, kurie nėra šviežių vynuogių misos natūralios fermentacijos produktai, bet yra pagaminti iš koncentruotos vynuogių misos. Ši misa yra stabili ir gali būti saugoma iki jos prireikia gamybai. Fermentacijos procesas dažniausiai pradedamas įdėjus mielių. Prieš fermentaciją arba fermentacijos metu į misą taip pat gali būti pridedama cukraus. Šiuo būdu gautas produktas gali būti saldinamas, stiprinamas arba sumaišomas. | ||||||
2207 | Nedenatūruotas etilo alkoholis, kurio alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, ne mažesnė kaip 80 % tūrio; denatūruotas etilo alkoholis ir kiti denatūruoti bet kurio stiprumo spiritai | ||||||
2207 10 00 | Nedenatūruotas etilo alkoholis, kurio alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, ne mažesnė kaip 80 % tūrio Žr. SS paaiškinimų 2207 pozicijos paaiškinimus, išskyrus ketvirtąją pastraipą. Spiritiniai gėrimai (pavyzdžiui, džinas, degtinė) nepriklausomai nuo jų stiprumo priskiriami 2208 20 12 –2208 90 78 subpozicijoms. | ||||||
2207 20 00 | Denatūruotas etilo alkoholis ir kiti denatūruoti spiritai, bet kurio stiprumo Žr. SS paaiškinimų 2207 pozicijos paaiškinimų ketvirtąją pastraipą. | ||||||
2208 | Nedenatūruotas etilo alkoholis, kurio alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, mažesnė kaip 80 % tūrio; spiritai, likeriai ir kiti spiritiniai gėrimai Spiritai, likeriai ir kiti spiritiniai gėrimai, priskiriami 2208 pozicijai, yra alkoholiniai skysčiai, paprastai skirti vartoti žmonėms ir gaminami:
Įvairūs spiritiniai gėrimai yra aprašyti SS paaiškinimų 2208 pozicijos paaiškinimų trečiosios pastraipos 1–18 punktuose. Reikia pažymėti, kad nedenatūruoti spiritai priskiriami šiai pozicijai net ir tada, kai jų alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, yra ne mažesnė kaip 80 % tūrio, nepriklausomai nuo to, ar produktas yra paruoštas vartoti kaip gėrimas ar neparuoštas. Šiai pozicijai nepriskiriami alkoholiniai gėrimai, gauti fermentacijos būdu (2203 00 –2206 00 pozicijos). | ||||||
2208 20 | Spiritai, pagaminti distiliuojant vynuogių vyną arba vynuogių išspaudas Žr. SS paaiškinimų 2208 pozicijos paaiškinimo trečios pastraipos 1 punktą. Šiai subpozicijai priskiriamas vyno distiliatas (arba žaliavinis vyno distiliatas), gaunamas iš vynuogių vyno pirminio distiliavimo būdu po jo alkoholinės fermentacijos. Jis neturi neutralaus etilo alkoholio ar spiritinio gėrimo savybių, tačiau išlaiko naudojamos žaliavos aromatą ir skonį. Vyno distiliato įpylus į vyno spiritą galima pagaminti Brandy arba Weinbrand. | ||||||
2208 30 11 – 2208 30 88 | Viskiai Viskis – tai iš javų raugalo distiliuotas spiritas ir pardavinėjamas ne mažesnės kaip 40 % tūrio alkoholio koncentracijos išpilstytas į butelius arba į kitas talpyklas. Škotiški viskiai yra Škotijoje distiliuoti ir subrandinti viskiai. Šioms subpozicijoms nepriskiriami viskiai su gazuotu vandeniu (viskis su soda). Jie priskiriami 2208 90 69 arba 2208 90 78 subpozicijai. | ||||||
2208 30 30 | Viensalykliai ( single malt ) viskiai Vieno salyklo škotiški viskiai yra spiritai, pagaminti vienoje distiliavimo gamykloje distiliavimo katiluose distiliuojant tik salyklinių miežių mentalą. | ||||||
2208 30 41 ir 2208 30 49 | Maišyti salykliniai ( blended malt ) viskiai induose, kurių talpa Maišyti salyklo škotiški viskiai gaminami sumaišant du ar daugiau vieno salyklo škotiškų viskių, distiliuotų arba pagamintų skirtingose distiliavimo gamyklose. | ||||||
2208 30 61 ir 2208 30 69 | Vienų grūdų ( single grain ) viskiai ir maišyti grūdų ( blended grain ) viskiai induose, kurių talpa Vienų grūdų škotiški viskiai yra spiritai, išskyrus vieno salyklo škotiškus viskius ar maišytus salyklo škotiškus viskius, pagaminti vienoje distiliavimo gamykloje distiliuojant salyklinių miežių mentalą, kuriame yra arba nėra neskaldytų kitų rūšių grūdų (daugiausia kviečių arba kukurūzų). Maišyti grūdų škotiški viskiai gaminami sumaišant du ar daugiau vienų grūdų škotiškų viskių, distiliuotų arba gautų skirtingose distiliavimo gamyklose. | ||||||
2208 30 71 ir 2208 30 79 | Kiti maišyti viskiai ( blended whisky ) induose, kurių talpa Kiti maišyti škotiški viskiai (blended Scotch whisky) gaminami sumaišant vieną ar daugiau vieno salyklo škotiškų viskių su vienu ar daugiau vienų grūdų škotiškų viskių. | ||||||
2208 40 11 – 2208 40 99 | Romai ir kiti spiritai, gauti distiliuojant fermentuotus cukranendrių produktus Šioms subpozicijoms priskiriami produktai, pavydžiui, romai ir tafijos (tafia), aprašyti SS paaiškinimų 2208 pozicijos paaiškinimų trečiosios pastraipos 3 punkte, jei jie išsaugo savo organoleptines savybes. | ||||||
2208 50 11 ir 2208 50 19 | Džinai, induose, kurių talpa Džinas yra spiritinis gėrimas, dažniausiai gaunamas paprastai arba kelis kartus distiliuojant rektifikuotus grūdų spiritus arba etilo alkoholį su kadagio uogomis ir kitomis aromatinėmis medžiagomis (pavyzdžiui, kalendra, šventagaršvės šaknimi, anyžiumi, imbieru). Šiose subpozicijose džinais laikomi tik tie spiritiniai gėrimai, kurie pasižymi organoleptinėmis džino savybėmis. Todėl, pavyzdžiui, šie gėrimai nepriskiriami šioms subpozicijoms:
| ||||||
2208 60 11 – 2208 60 99 | Degtinės Žr. SS paaiškinimų 2208 pozicijos paaiškinimų trečiosios pastraipos 5 punktą. | ||||||
2208 70 10 ir 2208 70 90 | Likeriai ir kordialai Žr. SS paaiškinimų 2208 pozicijos paaiškinimų pirmosios pastraipos B dalį ir trečiąją pastraipą. | ||||||
2208 90 11 ir 2208 90 19 | Arakai ( arrack ), induose, kurių talpa Arakai yra spiritai, pagaminti iš cukranendrių melasos arba iš augalų saldžiųjų sulčių melasos ir iš ryžių, naudojant specialias mieles. Arakai neturėtų būti painiojami su rakija, kuri gaunama perdistiliuojant razinų arba džiovintų figų spiritą su anyžių sėklomis ir priskiriama 2208 90 56 arba 2208 90 77 subpozicijai. | ||||||
2208 90 33 ir 2208 90 38 | Slyvų, kriaušių arba vyšnių spiritai (išskyrus likerius), induose, kurių talpa Slyvų, kriaušių arba vyšnių spiritai yra spiritiniai gėrimai, gauti fermentuojant ir distiliuojant tik slyvų, kriaušių arba vyšnių misas. Dėl slyvų ir vyšnių sąvokų žr. SS paaiškinimų 0809 pozicijos paaiškinimus. | ||||||
2208 90 48 | Kiti Šioje subpozicijoje iš vaisių distiliuoti spiritai yra spiritiniai gėrimai, gauti tik alkoholinės vaisių (išskyrus slyvas, kriaušes ir vyšnias), pavyzdžiui, abrikosų, mėlynių, aviečių, gervuogių, juodųjų, baltųjų ar raudonųjų serbentų, braškių ir žemuogių, obuolių fermentacijos ir distiliavimo būdu, įskaitant spiritus, gautus iš sidro. Kalvadosas priskiriamas 2208 90 45 subpozicijai. | ||||||
2208 90 56 | Kiti Šiai subpozicijai priskiriami anyžiaus sėklų spiritai, rakija, agavos spiritai, išskyrus tequila (pavyzdžiui, mezcal), spiritai, distiliuoti iš aromatinių žolelių, „virškinimui padedantys“ kartimai, aquavit, kranawitter, spiritai, distiliuoti iš šaknų (pavyzdžiui, gencijono spiritai), sorgo spiritai, hefebrand arba nuosėdų spiritas. | ||||||
2208 90 69 | Kiti spiritiniai gėrimai Be SS paaiškinimų 2208 pozicijos paaiškinimų trečiosios pastraipos 14–18 punktuose nurodytų produktų, šiai subpozicijai taip pat priskiriami:
| ||||||
2208 90 71 | Distiliuoti iš vaisių Žr. paaiškinimų 2208 90 48 subpozicijos paaiškinimus. Šiai subpozicijai priskiriamas kalvadosas. | ||||||
2208 90 77 | Kiti Žr. paaiškinimų 2208 90 56 subpozicijos paaiškinimus. | ||||||
2208 90 78 | Kiti spiritiniai gėrimai Žr. paaiškinimų 2208 90 69 subpozicijos paaiškinimus. | ||||||
2208 90 91 ir 2208 90 99 | Nedenatūruotas etilo alkoholis, kurio alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, mažesnė kaip 80 % tūrio, induose, kurių talpa 2208 pozicijai priskiriami produktai, gaunami ne tik fermentacijos būdu, bet ir pritaikius gryninimo procesą, po kurio jie praranda fermentuotų gėrimų savybes ir požymius ir įgyja etilo alkoholio savybių ir požymių (šiuo klausimu žr., pavyzdžiui, Europos Sąjungos Teisingumo Teismo sprendimą byloje C-196/10 (*) dėl skysčio, vadinamo salyklinio alaus baze (malt beer base), kurio alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, yra 14 %, gauto iš rauginto alaus, kuris dekantuojamas ir vėliau ultrafiltruojamas, sumažinant tokių komponentų kaip karčiosios medžiagos ir baltymai koncentraciją). Taip pat žr. 2206 00 pozicijos paaiškinimą. (*) 2011 m. liepos 14 d. Teisingumo Teismo sprendimas Paderborner Brauerei, ESLI:C-196/10, EU:C:2011:487. | ||||||
2209 00 | Actas ir acto pakaitalai, pagaminti iš acto rūgšties | ||||||
2209 00 11 ir 2209 00 19 | Vyno actas, induose, kurių talpa Žr. šio skirsnio 11 papildomąją pastabą. Taip pat žr. SS paaiškinimų 2209 pozicijos paaiškinimų I grupės antrosios pastraipos 1 punktą. | ||||||
2209 00 91 ir 2209 00 99 | Kiti, induose, kurių talpa Šioms subpozicijoms priskiriami produktai, nurodyti SS paaiškinimų 2209 pozicijos paaiškinimų I grupės antrosios pastraipos 2, 3 ir 4 punktuose, bei II grupėje. |