Simuliacijos data: 2021/01/01

20 SKIRSNIS

DARŽOVIŲ, VAISIŲ, RIEŠUTŲ ARBA KITŲ AUGALŲ DALIŲ PRODUKTAI

Bendrosios nuostatos

Šiam skirsniui priskiriami vartojimui paruošti užkandžiai, pavyzdžiui, tik iš dalies tešla padengti džiovinti žirniai ar žemės riešutai, kurių pagrindinę savybę lemia daržovės, vaisiai, riešutai ar kitos augalų dalys.

Šiam skirsniui taip pat priskiriami agurkai ir dygliuotieji agurkai (kornišonai), surauginti iki galo atlikus pieno rūgšties fermentaciją.

Tačiau agurkai ir dygliuotieji agurkai (kornišonai), kurie nėra surauginti iki galo atlikus pieno rūgšties fermentaciją ir yra laikinai konservuoti sūryme, priskiriami 0711 40 00 subpozicijai, jei jie nėra tinkami tiesiogiai vartoti maistui. Šių produktų sudėtyje druskos kiekis paprastai sudaro ne mažiau kaip 10 proc. masės.

4 pastaba

Analizės metodas, taikomas pomidorų sulčių sausosios medžiagos masei nustatyti, aprašytas Komisijos reglamento (EEB) Nr. 1979/82 priede (OL L 214, 1982 7 22, p. 12).

1 papildomoji pastaba

Tam, kad nustatyti rūgšties kiekį produkte, prekių mėginiuose skystosios ir kietosios dalys turi būti homogenizuotos.

 

>>

2001

Daržovės, vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruoštos arba konservuotos su actu arba acto rūgštimi

Žr. šio skirsnio 3 pastabą.

2001 90 10

Aštrus mangų džemas ( chutney )

Šioje subpozicijoje ir 2103 90 10  subpozicijoje „aštrus mangų džemas“ įvardija maisto gaminį iš marinuotų mangų, į kurį buvo pridėta įvairių kitų produktų, pavyzdžiui, imbiero, razinų, pipirų ir cukraus.

Šiai subpozicijai priskiriamo aštraus mangų džemo sudėtyje yra vaisių gabaliukų, o 2103 90 10  subpozicijai priskiriami aštrūs mangų džemai yra visiškai homogenizuoti įvairaus tirštumo padažai.

2001 90 50

Grybai

Šiai subpozicijai nepriskiriami grybai, kurie buvo konservuoti tik neilgam saugojimui 0711  pozicijoje nurodytais būdais, pavyzdžiui, užpilti stipriu sūrymu, kurio sudėtyje yra acto arba acto rūgšties.

2002

Pomidorai, paruošti arba konservuoti be acto arba acto rūgšties

2002 10 10 ir 2002 10 90

Pomidorai, sveiki arba supjaustyti gabalais

Šioms subpozicijoms priskiriami pomidorai, sveiki arba supjaustyti gabalais, nulupti arba nenulupti, konservuoti sterilizuojant.

2002 90 11 2002 90 99

Kiti

Šioms subpozicijoms priskiriama pomidorų tyrė, briketų pavidalo arba ne, taip pat pomidorų koncentratas ir pomidorų sultys, kuriuose esančios sausosios medžiagos kiekis ne mažesnis kaip 7 % masės. Taip pat čia priskiriami pomidorų milteliai, gauti dehidratuojant pomidorų sultis; tačiau šioms subpozicijoms nepriskiriami pomidorų milteliai, gauti sumalus džiovintų pomidorų gabalėlius, kurie prieš džiovinant buvo supjaustyti skiltelėmis (priskiriami 0712 90 30  subpozicijai).

2004

Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, užšaldytos, išskyrus produktus, priskiriamus 2006  pozicijai

Žr. šio skirsnio 3 pastabą.

Šiai pozicijai nepriskiriami gaminiai, paruošti iš 0714  pozicijai priskiriamų produktų, kurie nėra laikomi daržovėmis (2001 90 40 , 2006 00 38 , 2006 00 99 arba 2008 99 91  subpozicija).

2004 10 10

Virtos, neparuoštos kitu būdu

Šia subpozicijai priskiriami produktai, nurodyti SS paaiškinimų 2004  pozicijos paaiškinimų antrosios pastraipos 1 punkte.

2004 10 91 ir 2004 10 99

Kitos

Šioms subpozicijoms priskiriami produktai, nurodyti SS paaiškinimų 2004  pozicijos paaiškinimų antrosios pastraipos 3 punkte.

2004 90 50

Žirniai ( Pisum sativum ) ir nesubrendusios ( Phaseolus spp. rūšies) pupelės, su ankštimis

Šioje subpozicijoje „pupelės su ankštimis“ – tai tik prieš subrendimą surinktas Phaseolus ir Vigna pupeles, kurios valgomos su ankštimis. Ankštys gali būti įvairių spalvų: žalios, žalios su pilkomis ar melsvomis dėmėmis arba geltonos (vaškinės pupelės).

2005

Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, neužšaldytos, išskyrus produktus, priskiriamus 2006  pozicijai

Šiai pozicijai taikomi paaiškinimų 2004  pozicijos paaiškinimai.

Šiai pozicijai priskiriamas produktas, vadinamas „papadu“ (papad), kuris yra gaminamas iš džiovintos ankštinių daržovių miltų tešlos sluoksnių, pridedant druskos, prieskonių, aliejaus, tešlos kildinimo priedų ir kai kuriais atvejais nedidelį kiekį javų ar ryžių miltų.

2005 10 00

Homogenizuotos daržovės

Žr. šio skirsnio 1 subpozicijų pastabą.

2005 20 80

Kitos

Šiai subpozicijai priskiriamos griežinėliais ar lazdelėmis supjaustytos bulvės, išvirtos riebaluose ar aliejuje, atšaldytos ir vakuuminėje pakuotėje.

2005 70 00

Alyvuogės

Šiai subpozicijai priskiriamos alyvuogės, nurodytos SS paaiškinimų 2005  pozicijos paaiškinimų ketvirtosios pastraipos 1 punkte, įdarytos arba neįdarytos daržovėmis (pavyzdžiui, Pimenta genties vaisiais arba saldžiosiomis paprikomis), vaisiais arba riešutais (pavyzdžiui, migdolais) arba daržovių ir vaisių arba riešutų mišiniais.

2006 00

Daržovės, vaisiai, riešutai, vaisių žievelės ir kitos augalų dalys, konservuotos cukruje (nusausintos, apcukruotos ( glace ) arba cukruotos)

2006 00 31 2006 00 38

Kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 13 % masės

Dėl cukraus kiekio žr. šio skirsnio 2 papildomosios pastabos a punktą.

2007

Džemai, vaisių drebučiai (želė), marmeladai, vaisių arba riešutų tyrės ir pastos, gauti virimo būdu, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių

Dėl sąvokos „gauti virimo būdu“ žr. šio skirsnio 5 pastabą.

Dėl cukraus kiekio žr. šio skirsnio 2 papildomosios pastabos a punktą.

2007 10 10 2007 10 99

Homogenizuoti produktai

Žr. šio skirsnio 2 subpozicijų pastabą.

2008

Vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruošti arba konservuoti kitais būdais, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių arba alkoholio arba kurių sudėtyje nėra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių arba alkoholio, nenurodyti kitoje vietoje

Dėl cukraus kiekio žr. šio skirsnio 2 papildomosios pastabos a punktą.

Dėl pridėtojo cukraus žr. šio skirsnio 3 papildomąją pastabą.

Dėl alkoholio kiekio žr. šio skirsnio 4 papildomąją pastabą.

2008 11 10 2008 19 99

Riešutai, žemės riešutai ir kitos sėklos, sumaišytos arba nesumaišytos tarpusavyje

Šioms subpozicijoms priskiriami produktai, nurodyti SS paaiškinimų 2008  pozicijos paaiškinimų antrosios pastraipos 1 ir 2 punktuose, įskaitant šių produktų mišinius.

Šioms subpozicijoms taip pat priskiriami šie produktai:

1.

kurie buvo paversti dribsniais arba sutrinti, dažniausiai naudojami kepant pyragus; arba

2.

kurie buvo sumalti ar kitaip sutrinti, pastos pavidalo, su kitų medžiagų priedais arba be jų.

Tačiau šioms subpozicijoms nepriskiriamos pastos, skirtos marcipanams, nugai ir t. t. gaminti (1704  pozicija).

2008 19 12 2008 19 99

Kiti, įskaitant mišinius

Šioms subpozicijoms priskiriami riešutai ir kitos sėklos, išskyrus žemės riešutus, bei riešutų ir kitų sėklų mišiniai, net ir tada, kai juose didesniąją dalį sudaro žemės riešutai.

2008 30 51

Greipfrutų skiltelės, įskaitant didžiuosius greipfrutus

Šiose subpozicijoje „skiltelės“ įvardija natūralias nepjaustytas vaisiaus dalis.

Tokių skiltelių priskyrimui šiai subpozicijai įtakos neturi esantis nedidelis kiekis suplėšytų skiltelių, jeigu jos nėra atsiradusios dėl tyčinio apdorojimo.

2008 30 55 ir 2008 30 75

Mandarinai (įskaitant tikruosius mandarinus ir likerinius mandarinus); klementinai, vilkingai ir kiti panašūs citrusinių hibridai

Šiai subpozicijai priskiriamos užšaldytos mandarinų skiltelės, kurių plėvelės pašalintos cheminiu būdu.

2008 30 71

Greipfrutų skiltelės, įskaitant didžiuosius greipfrutus

Žr. paaiškinimų 2008 30 51  subpozicijos paaiškinimus.

2008 30 90

Kurių sudėtyje nėra pridėtojo cukraus

Žr. paaiškinimų 2008 30 55 ir 2008 30 75 subpozicijų paaiškinimus.

2009

Nefermentuotos vaisių sultys (įskaitant vynuogių misą) ir daržovių sultys, į kurias nepridėta alkoholio, ir kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių arba kurių sudėtyje nėra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių

Dėl nefermentuotų sulčių, į kurias nepridėta alkoholio, žr. šio skirsnio 6 pastabą.

Dėl Brikso vertės žr. šio skirsnio 3 subpozicijų pastabą.

Dėl pridėtojo cukraus žr. šio skirsnio 5 papildomosios pastabos a punktą.

Taikant šio skirsnio 5 papildomosios pastabos b punktą produktai, į kuriuos pridėta tiek cukraus, kad jų sudėtyje lieka mažiau kaip 50 % masės vaisių sulčių, laikomi praradusiais savo pirmines vaisių sulčių, priskiriamų 2009  pozicijai, savybes.

Norint nustatyti, ar produktai dėl pridėtojo cukraus praranda savo pirmines savybes ar jų nepraranda, taikomos tik šio skirsnio 2 ir 5 papildomosios pastabos. Įvairių cukrų kiekis, išreikštas sacharozės kiekiu, nustatomas vadovaujantis minėta 2 papildomąja pastaba. Jei pridėtojo cukraus kiekis, apskaičiuotas vadovaujantis šio skirsnio 5 papildomosios pastabos a punktu, didesnis kaip 50 % masės, apskaičiuotas vaisių sulčių kiekis lieka mažesnis kaip 50 % masės, todėl produkto priskirti 2009  pozicijai negalima.

Šio skirsnio 5 papildomosios pastabos b punktas netaikomas koncentruotoms natūralioms vaisių sultims.

Todėl koncentruotos natūralios vaisių sultys turi būti priskiriamos 2009  pozicijai.

Dėl kitų medžiagų pridėjimo į 2009  pozicijai priskiriamus produktus žr. Suderintos sistemos paaiškinimų 2009  pozicijos paaiškinimus.

PAVYZDYS

Ištyrus apelsinų sulčių mėginį gauti tokie rezultatai:

refraktometro rodmenys 20 °C temperatūroje: 65,3,

apskaičiuotas įvairių cukrų kiekis, išreikštas sacharozės kiekiu (šio skirsnio 2 papildomoji pastaba): 62,0 (65,3 × 0,95),

apskaičiuotas pridėtojo cukraus kiekis (šio skirsnio 5 papildomoji pastaba): 49 % masės (62,0–13),

apskaičiuotas vaisių sulčių kiekis: 51 % masės (100–49).

Išvada: pagal šio skirsnio 5 papildomosios pastabos b punktą laikytina, kad mėginys neprarado savo pirminių savybių, nes apskaičiuotas vaisių sulčių kiekis nėra mažesnis kaip 50 % masės.

2009 11 11 2009 11 99

Užšaldytos

Žr. SS paaiškinimų 2009 11  subpozicijos paaiškinimus.

2009 50 10 ir 2009 50 90

Pomidorų sultys

Žr. šio skirsnio 4 papildomąją pastabą ir tiesiogiai susijusius paaiškinimus.

2009 69 51

Koncentruotos

Žr. šio skirsnio 6 papildomąją pastabą.

2009 69 71

Koncentruotos

Žr. šio skirsnio 6 papildomąją pastabą.