LITAR
Simuliacijos data: 2021/01/01
20 SKIRSNIS
DARŽOVIŲ, VAISIŲ, RIEŠUTŲ ARBA KITŲ AUGALŲ DALIŲ PRODUKTAI
Bendrosios nuostatos
Šiam skirsniui priskiriami vartojimui paruošti užkandžiai, pavyzdžiui, tik iš dalies tešla padengti džiovinti žirniai ar žemės riešutai, kurių pagrindinę savybę lemia daržovės, vaisiai, riešutai ar kitos augalų dalys.
Šiam skirsniui taip pat priskiriami agurkai ir dygliuotieji agurkai (kornišonai), surauginti iki galo atlikus pieno rūgšties fermentaciją.
Tačiau agurkai ir dygliuotieji agurkai (kornišonai), kurie nėra surauginti iki galo atlikus pieno rūgšties fermentaciją ir yra laikinai konservuoti sūryme, priskiriami 0711 40 00 subpozicijai, jei jie nėra tinkami tiesiogiai vartoti maistui. Šių produktų sudėtyje druskos kiekis paprastai sudaro ne mažiau kaip 10 proc. masės.
4 pastaba | Analizės metodas, taikomas pomidorų sulčių sausosios medžiagos masei nustatyti, aprašytas Komisijos reglamento (EEB) Nr. 1979/82 priede (OL L 214, 1982 7 22, p. 12). |
1 papildomoji pastaba | Tam, kad nustatyti rūgšties kiekį produkte, prekių mėginiuose skystosios ir kietosios dalys turi būti homogenizuotos. |
>>
2001 | Daržovės, vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruoštos arba konservuotos su actu arba acto rūgštimi Žr. šio skirsnio 3 pastabą. | ||||||||
2001 90 10 | Aštrus mangų džemas ( chutney ) Šioje subpozicijoje ir 2103 90 10 subpozicijoje „aštrus mangų džemas“ įvardija maisto gaminį iš marinuotų mangų, į kurį buvo pridėta įvairių kitų produktų, pavyzdžiui, imbiero, razinų, pipirų ir cukraus. Šiai subpozicijai priskiriamo aštraus mangų džemo sudėtyje yra vaisių gabaliukų, o 2103 90 10 subpozicijai priskiriami aštrūs mangų džemai yra visiškai homogenizuoti įvairaus tirštumo padažai. | ||||||||
2001 90 50 | Grybai Šiai subpozicijai nepriskiriami grybai, kurie buvo konservuoti tik neilgam saugojimui 0711 pozicijoje nurodytais būdais, pavyzdžiui, užpilti stipriu sūrymu, kurio sudėtyje yra acto arba acto rūgšties. | ||||||||
2002 | Pomidorai, paruošti arba konservuoti be acto arba acto rūgšties | ||||||||
2002 10 10 ir 2002 10 90 | Pomidorai, sveiki arba supjaustyti gabalais Šioms subpozicijoms priskiriami pomidorai, sveiki arba supjaustyti gabalais, nulupti arba nenulupti, konservuoti sterilizuojant. | ||||||||
2002 90 11 – 2002 90 99 | Kiti Šioms subpozicijoms priskiriama pomidorų tyrė, briketų pavidalo arba ne, taip pat pomidorų koncentratas ir pomidorų sultys, kuriuose esančios sausosios medžiagos kiekis ne mažesnis kaip 7 % masės. Taip pat čia priskiriami pomidorų milteliai, gauti dehidratuojant pomidorų sultis; tačiau šioms subpozicijoms nepriskiriami pomidorų milteliai, gauti sumalus džiovintų pomidorų gabalėlius, kurie prieš džiovinant buvo supjaustyti skiltelėmis (priskiriami 0712 90 30 subpozicijai). | ||||||||
2004 | Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, užšaldytos, išskyrus produktus, priskiriamus 2006 pozicijai Žr. šio skirsnio 3 pastabą. Šiai pozicijai nepriskiriami gaminiai, paruošti iš 0714 pozicijai priskiriamų produktų, kurie nėra laikomi daržovėmis (2001 90 40 , 2006 00 38 , 2006 00 99 arba 2008 99 91 subpozicija). | ||||||||
2004 10 10 | Virtos, neparuoštos kitu būdu Šia subpozicijai priskiriami produktai, nurodyti SS paaiškinimų 2004 pozicijos paaiškinimų antrosios pastraipos 1 punkte. | ||||||||
2004 10 91 ir 2004 10 99 | Kitos Šioms subpozicijoms priskiriami produktai, nurodyti SS paaiškinimų 2004 pozicijos paaiškinimų antrosios pastraipos 3 punkte. | ||||||||
2004 90 50 | Žirniai ( Pisum sativum ) ir nesubrendusios ( Phaseolus spp. rūšies) pupelės, su ankštimis Šioje subpozicijoje „pupelės su ankštimis“ – tai tik prieš subrendimą surinktas Phaseolus ir Vigna pupeles, kurios valgomos su ankštimis. Ankštys gali būti įvairių spalvų: žalios, žalios su pilkomis ar melsvomis dėmėmis arba geltonos (vaškinės pupelės). | ||||||||
2005 | Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, neužšaldytos, išskyrus produktus, priskiriamus 2006 pozicijai Šiai pozicijai taikomi paaiškinimų 2004 pozicijos paaiškinimai. Šiai pozicijai priskiriamas produktas, vadinamas „papadu“ (papad), kuris yra gaminamas iš džiovintos ankštinių daržovių miltų tešlos sluoksnių, pridedant druskos, prieskonių, aliejaus, tešlos kildinimo priedų ir kai kuriais atvejais nedidelį kiekį javų ar ryžių miltų. | ||||||||
2005 10 00 | Homogenizuotos daržovės Žr. šio skirsnio 1 subpozicijų pastabą. | ||||||||
2005 20 80 | Kitos Šiai subpozicijai priskiriamos griežinėliais ar lazdelėmis supjaustytos bulvės, išvirtos riebaluose ar aliejuje, atšaldytos ir vakuuminėje pakuotėje. | ||||||||
2005 70 00 | Alyvuogės Šiai subpozicijai priskiriamos alyvuogės, nurodytos SS paaiškinimų 2005 pozicijos paaiškinimų ketvirtosios pastraipos 1 punkte, įdarytos arba neįdarytos daržovėmis (pavyzdžiui, Pimenta genties vaisiais arba saldžiosiomis paprikomis), vaisiais arba riešutais (pavyzdžiui, migdolais) arba daržovių ir vaisių arba riešutų mišiniais. | ||||||||
2006 00 | Daržovės, vaisiai, riešutai, vaisių žievelės ir kitos augalų dalys, konservuotos cukruje (nusausintos, apcukruotos ( glace ) arba cukruotos) | ||||||||
2006 00 31 – 2006 00 38 | Kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 13 % masės Dėl cukraus kiekio žr. šio skirsnio 2 papildomosios pastabos a punktą. | ||||||||
2007 | Džemai, vaisių drebučiai (želė), marmeladai, vaisių arba riešutų tyrės ir pastos, gauti virimo būdu, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių Dėl sąvokos „gauti virimo būdu“ žr. šio skirsnio 5 pastabą. Dėl cukraus kiekio žr. šio skirsnio 2 papildomosios pastabos a punktą. | ||||||||
2007 10 10 – 2007 10 99 | Homogenizuoti produktai Žr. šio skirsnio 2 subpozicijų pastabą. | ||||||||
2008 | Vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruošti arba konservuoti kitais būdais, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių arba alkoholio arba kurių sudėtyje nėra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių arba alkoholio, nenurodyti kitoje vietoje Dėl cukraus kiekio žr. šio skirsnio 2 papildomosios pastabos a punktą. Dėl pridėtojo cukraus žr. šio skirsnio 3 papildomąją pastabą. Dėl alkoholio kiekio žr. šio skirsnio 4 papildomąją pastabą. | ||||||||
2008 11 10 – 2008 19 99 | Riešutai, žemės riešutai ir kitos sėklos, sumaišytos arba nesumaišytos tarpusavyje Šioms subpozicijoms priskiriami produktai, nurodyti SS paaiškinimų 2008 pozicijos paaiškinimų antrosios pastraipos 1 ir 2 punktuose, įskaitant šių produktų mišinius. Šioms subpozicijoms taip pat priskiriami šie produktai:
Tačiau šioms subpozicijoms nepriskiriamos pastos, skirtos marcipanams, nugai ir t. t. gaminti (1704 pozicija). | ||||||||
2008 19 12 – 2008 19 99 | Kiti, įskaitant mišinius Šioms subpozicijoms priskiriami riešutai ir kitos sėklos, išskyrus žemės riešutus, bei riešutų ir kitų sėklų mišiniai, net ir tada, kai juose didesniąją dalį sudaro žemės riešutai. | ||||||||
2008 30 51 | Greipfrutų skiltelės, įskaitant didžiuosius greipfrutus Šiose subpozicijoje „skiltelės“ įvardija natūralias nepjaustytas vaisiaus dalis. Tokių skiltelių priskyrimui šiai subpozicijai įtakos neturi esantis nedidelis kiekis suplėšytų skiltelių, jeigu jos nėra atsiradusios dėl tyčinio apdorojimo. | ||||||||
2008 30 55 ir 2008 30 75 | Mandarinai (įskaitant tikruosius mandarinus ir likerinius mandarinus); klementinai, vilkingai ir kiti panašūs citrusinių hibridai Šiai subpozicijai priskiriamos užšaldytos mandarinų skiltelės, kurių plėvelės pašalintos cheminiu būdu. | ||||||||
2008 30 71 | Greipfrutų skiltelės, įskaitant didžiuosius greipfrutus Žr. paaiškinimų 2008 30 51 subpozicijos paaiškinimus. | ||||||||
2008 30 90 | Kurių sudėtyje nėra pridėtojo cukraus Žr. paaiškinimų 2008 30 55 ir 2008 30 75 subpozicijų paaiškinimus. | ||||||||
2009 | Nefermentuotos vaisių sultys (įskaitant vynuogių misą) ir daržovių sultys, į kurias nepridėta alkoholio, ir kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių arba kurių sudėtyje nėra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių Dėl nefermentuotų sulčių, į kurias nepridėta alkoholio, žr. šio skirsnio 6 pastabą. Dėl Brikso vertės žr. šio skirsnio 3 subpozicijų pastabą. Dėl pridėtojo cukraus žr. šio skirsnio 5 papildomosios pastabos a punktą. Taikant šio skirsnio 5 papildomosios pastabos b punktą produktai, į kuriuos pridėta tiek cukraus, kad jų sudėtyje lieka mažiau kaip 50 % masės vaisių sulčių, laikomi praradusiais savo pirmines vaisių sulčių, priskiriamų 2009 pozicijai, savybes. Norint nustatyti, ar produktai dėl pridėtojo cukraus praranda savo pirmines savybes ar jų nepraranda, taikomos tik šio skirsnio 2 ir 5 papildomosios pastabos. Įvairių cukrų kiekis, išreikštas sacharozės kiekiu, nustatomas vadovaujantis minėta 2 papildomąja pastaba. Jei pridėtojo cukraus kiekis, apskaičiuotas vadovaujantis šio skirsnio 5 papildomosios pastabos a punktu, didesnis kaip 50 % masės, apskaičiuotas vaisių sulčių kiekis lieka mažesnis kaip 50 % masės, todėl produkto priskirti 2009 pozicijai negalima. Šio skirsnio 5 papildomosios pastabos b punktas netaikomas koncentruotoms natūralioms vaisių sultims. Todėl koncentruotos natūralios vaisių sultys turi būti priskiriamos 2009 pozicijai. Dėl kitų medžiagų pridėjimo į 2009 pozicijai priskiriamus produktus žr. Suderintos sistemos paaiškinimų 2009 pozicijos paaiškinimus. Ištyrus apelsinų sulčių mėginį gauti tokie rezultatai:
Išvada: pagal šio skirsnio 5 papildomosios pastabos b punktą laikytina, kad mėginys neprarado savo pirminių savybių, nes apskaičiuotas vaisių sulčių kiekis nėra mažesnis kaip 50 % masės. | ||||||||
2009 11 11 – 2009 11 99 | Užšaldytos Žr. SS paaiškinimų 2009 11 subpozicijos paaiškinimus. | ||||||||
2009 50 10 ir 2009 50 90 | Pomidorų sultys Žr. šio skirsnio 4 papildomąją pastabą ir tiesiogiai susijusius paaiškinimus. | ||||||||
2009 69 51 | Koncentruotos Žr. šio skirsnio 6 papildomąją pastabą. | ||||||||
2009 69 71 | Koncentruotos Žr. šio skirsnio 6 papildomąją pastabą. |