LITAR
Simuliacijos data: 2021/01/01
19 SKIRSNIS
GAMINIAI IŠ JAVŲ, MILTŲ, KRAKMOLO ARBA PIENO; MILTINIAI KONDITERIJOS GAMINIAI
Bendrosios nuostatos
„Kakavos miltelių kiekis“, esantis šiame skirsniui priskiriamų produktų sudėtyje, apskaičiuojamas paprastai dauginant teobromino ir kofeino kiekių sumą iš koeficiento 31.
Teobromino ir kofeino kiekiai nustatomi didelio efektyvumo skysčių chromatografijos metodu (HPLC).
Jei produktų sudėtyje yra kofeino ar teobromino, gauto ne iš kakavos, o iš kitų šaltinių, apskaičiuojant kakavos kiekį į šiuos papildomus kofeino ar teobromino kiekius neturėtų būti atsižvelgiama.
1901 | Salyklo ekstraktas; maisto produktai iš miltų, kruopų, rupinių, krakmolo arba salyklo ekstrakto, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 40 % masės, nenurodyti kitoje vietoje; maisto produktai iš prekių, priskiriamų 0401 – 0404 pozicijoms, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 5 % masės, nenurodyti kitoje vietoje Tik produktai, kurių sudėtyje yra kakavos pupelių, kakavos pastos ar kakavos miltelių, laikomi turinčiais kakavos, kaip apibrėžta 1901 pozicijoje. |
1901 20 00 | Mišiniai ir tešlos, skirti kepiniams, priskiriamiems 1905 pozicijai, gaminti Šiai subpozicijai priskiriamos sumaišytos tešlos, nurodytos SS paaiškinimų 1901 pozicijos paaiškinimų II grupės aštuntosios pastraipos 7 ir 8 punktuose. Šiai subpozicijai nepriskiriami džiovinti arba kepti sausblyniai iš miltų ar krakmolo, kurie skirti arba neskirti naudoti kepiniuose (1905 pozicija). |
1901 90 11 ir 1901 90 19 | Salyklo ekstraktas Žr. SS paaiškinimų 1901 pozicijos paaiškinimų I grupę. Salyklo ekstrakte yra dekstrinų, maltozės, baltymų, vitaminų, enzimų ir aromatinių medžiagų. Šioms subpozicijoms nepriskiriami produktai kūdikiams, skirti mažmeninei prekybai, kurių sudėtyje yra salyklo ekstrakto, net jei salyklo ekstraktas yra pagrindinė šių produktų sudėtinė dalis (1901 10 00 subpozicija). |
1902 | Tešlos gaminiai, virti arba nevirti, įdaryti (mėsa ar kitais produktais) arba neįdaryti, taip pat paruošti arba neparuošti kitu būdu, pavyzdžiui, spageti, makaronai, lakštiniai, lazanja, gnocchi, ravioliai (koldūnai), cannelloni; kuskusas, paruoštas arba neparuoštas |
1902 20 91 | Virti Šiai subpozicijai priskiriami apvirti tešlos gaminiai. |
1902 30 10 | Džiovinti Šioje subpozicijoje sąvoka „džiovinti“ įvardija sausus ir trapius nedidelio drėgmės kiekio (iki apytiksliai 12 %) gaminius, tiesiogiai džiovintus saulėje arba džiovintus pramoniniu (pavyzdžiui, džiovinimo tunelyje, arba skrudinimo ar gruzdinimo) būdu. |
1902 40 90 | Kitas Šiai subpozicijai priskiriamas paruoštas kuskusas, pavyzdžiui, kuskusas su mėsa, daržovėmis ir kitomis sudėtinėmis dalimis, jeigu mėsos kiekis gaminyje ne didesnis kaip 20 % masės. |
1904 | Paruošti maisto produktai, pagaminti išpučiant arba skrudinant javų grūdus ar javų grūdų produktus (pavyzdžiui, kukurūzų dribsnius); javai (išskyrus kukurūzus), turintys grūdų, dribsnių arba kitaip apdorotų grūdų pavidalą (išskyrus miltus, kruopas ir rupinius), apvirti arba paruošti kitu būdu, nenurodyti kitoje vietoje Žr. šio skirsnio 3 ir 4 pastabas. Tik produktai, kurių sudėtyje yra kakavos pupelių, kakavos pastos ar kakavos miltelių, laikomi turinčiais kakavos, kaip apibrėžta 1904 pozicijoje. |
1904 10 10 – 1904 10 90 | Paruošti maisto produktai, pagaminti išpučiant arba skrudinant javų grūdus ar javų grūdų produktus SS paaiškinimų 1904 pozicijos paaiškinimų A dalies ketvirtojoje pastraipoje nurodytu būdu pagaminti produktai, įskaitant iš kitų javų grūdų pagamintus produktus, priskiriami šioms subpozicijoms ir tuo atveju, jei jie po išpūtimo paverčiami miltais, rupiniais arba granulėmis. Šioms subpozicijoms priskiriamos netaisyklingų formų pakavimo medžiagos, pagamintos išspaudimo (extrusion) būdu iš, pavyzdžiui, kukurūzų rupinių, net ir tada, kai jos padaromos netinkamomis vartoti žmonių maistui. |
1904 20 10 – 1904 20 99 | Paruošti maisto produktai, pagaminti iš neskrudintų javų grūdų dribsnių arba iš neskrudintų javų grūdų dribsnių ir skrudintų javų grūdų dribsnių arba išpūstų javų grūdų mišinių Žr. SS paaiškinimų 1904 pozicijos paaiškinimų B dalį. |
1904 30 00 | Apvirti ir išdžiovinti kviečiai Žr. SS paaiškinimų 1904 pozicijos paaiškinimų C dalį. |
1904 90 10 ir 1904 90 80 | Kiti Žr. SS paaiškinimų 1904 pozicijos paaiškinimų D dalį. |
1905 | Duona, pyragai, bandelės, pyragaičiai, sausainiai ir kiti kepiniai, su kakava arba be kakavos; ostijos ir kalėdaičiai, tuščios kapsulės, naudojamos farmacijoje, plokštieji vafliai, ryžinis popierius ir panašūs produktai Šiai pozicijai priskiriami vartojimui paruošti kokteilių užkandžiai, pavyzdžiui, visiškai tešla padengti džiovinti žirniai ar žemės riešutai, jei tešlos apvalkalo storis ar skonis lemia pagrindinę produkto savybę. Tik produktai, kurių sudėtyje yra kakavos pupelių, kakavos pastos ar kakavos miltelių, laikomi turinčiais kakavos, kaip apibrėžta 1905 pozicijoje. Šiai pozicijai nepriskiriama nevirta ir nekepta bet kokio pavidalo tešla, skirta duonai, pyragams, bandelėms, sausainiams ir kitiems kepiniams kepti, kurios sudėtyje yra arba nėra kakavos (1901 20 00 subpozicija). |
1905 10 00 | Duoniniai traškučiai Žr. SS paaiškinimų 1905 pozicijos paaiškinimų A dalies 4 punktą. Šiai subpozicijai taip pat priskiriami produktai, pagaminti išspaudimo (extrusion) būdu. |
1905 20 10 – 1905 20 90 | Meduoliai su imbiero priedais ir panašūs produktai Žr. SS paaiškinimų 1905 pozicijos paaiškinimų A dalies 6 punktą. Šioms subpozicijoms nepriskiriama „speculoos“ arba rusiška duona („patience“). |
1905 31 11 – 1905 31 99 | Saldūs sausainiai Žr. šio skirsnio 1 ir 2 papildomąsias pastabas ir SS paaiškinimų 1905 pozicijos paaiškinimų A dalies 8 punkto b papunktį. Šioms subpozicijoms taip pat priskiriami produktai, pagaminti išspaudimo (extrusion) būdu. |
1905 31 30 | Kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 8 % masės pieno riebalų Šiai subpozicijai priskiriami sviestiniai sausainiai. |
1905 31 91 | Sluoksniuoti sausainiai Šiai subpozicijai priskiriami produktai, sudaryti iš bet kokios maistinės medžiagos sluoksnio, esančio tarp dviejų sausainio sluoksnių. Įdaru gali būti, pavyzdžiui, šokoladas, uogienė, minkštas kremas arba riešutų pasta. |
1905 32 05 – 1905 32 99 | Vafliai ir sausblyniai Žr. šio skirsnio 1 papildomąją pastabą ir SS paaiškinimų 1905 pozicijos paaiškinimų A dalies 9 punktą. |
1905 32 91 | Sūdyti, įdaryti arba neįdaryti Šiai subpozicijai priskiriami pikantiški vafliai su sūriu. |
1905 40 10 ir 1905 40 90 | Džiūvėsiai, kepintos duonos arba pyrago riekelės ir panašūs kepinti produktai Žr. SS paaiškinimų 1905 pozicijos paaiškinimų A dalies 5 punktą. |
1905 90 20 | Ostijos ir kalėdaičiai, tuščios kapsulės, naudojamos farmacijoje, plokštieji vafliai, ryžinis popierius ir panašūs produktai Žr. SS paaiškinimų 1905 pozicijos paaiškinimų B dalį. |
1905 90 30 | Duona ir pyragas, į kuriuos nepridėta medaus, kiaušinių, sūrio arba vaisių, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne daugiau kaip 5 % sausosios medžiagos masės, o riebalai – ne daugiau kaip 5 % sausosios medžiagos masės Sąvoka „duona“ apima įvairių dydžių produktus. Šiai subpozicijai priskiriama paprasta įvairių pavidalų duona, specialiosios duonos, pavyzdžiui, duona su glitimu, skirta diabetikams, ir džiūvėsiai. |
1905 90 45 | Sausainiai Žr. SS paaiškinimų 1905 pozicijos paaiškinimų A dalies 8 punkto a ir c papunkčius. |
1905 90 55 | Išspausti ( extruded ) arba iškočioti produktai, pikantiški arba sūdyti Žr. SS paaiškinimų 1905 pozicijos paaiškinimų A dalies 7 ir 15 punktus. |
1905 90 70 | Kurių sudėtyje esanti sacharozė, invertuotasis cukrus arba izogliukozė sudaro ne mažiau kaip 5 % masės Šiai subpozicijai priskiriami visi, kitoms subpozicijoms nepriskirtini, kepiniai, pavyzdžiui, pyragai, pyragaičiai ir merengos. |
1905 90 80 | Kiti Šiai subpozicijai priskiriami apkepai su įdaru, picos ir duonų rūšys, nepriskirtinos 1905 90 30 ir 1905 90 70 subpozicijoms. Šiai subpozicijai priskiriamos netaisyklingų formų pakavimo medžiagos, pagamintos išspaudimo (extrusion) būdu iš krakmolo, net ir tada, kai jos padaromos netinkamomis vartoti žmonių maistui. |