Simuliacijos data: 2021/01/01

19 SKIRSNIS

GAMINIAI IŠ JAVŲ, MILTŲ, KRAKMOLO ARBA PIENO; MILTINIAI KONDITERIJOS GAMINIAI

Bendrosios nuostatos

„Kakavos miltelių kiekis“, esantis šiame skirsniui priskiriamų produktų sudėtyje, apskaičiuojamas paprastai dauginant teobromino ir kofeino kiekių sumą iš koeficiento 31.

Teobromino ir kofeino kiekiai nustatomi didelio efektyvumo skysčių chromatografijos metodu (HPLC).

Jei produktų sudėtyje yra kofeino ar teobromino, gauto ne iš kakavos, o iš kitų šaltinių, apskaičiuojant kakavos kiekį į šiuos papildomus kofeino ar teobromino kiekius neturėtų būti atsižvelgiama.

1901

Salyklo ekstraktas; maisto produktai iš miltų, kruopų, rupinių, krakmolo arba salyklo ekstrakto, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 40 % masės, nenurodyti kitoje vietoje; maisto produktai iš prekių, priskiriamų 0401 0404  pozicijoms, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 5 % masės, nenurodyti kitoje vietoje

Tik produktai, kurių sudėtyje yra kakavos pupelių, kakavos pastos ar kakavos miltelių, laikomi turinčiais kakavos, kaip apibrėžta 1901  pozicijoje.

1901 20 00

Mišiniai ir tešlos, skirti kepiniams, priskiriamiems 1905  pozicijai, gaminti

Šiai subpozicijai priskiriamos sumaišytos tešlos, nurodytos SS paaiškinimų 1901  pozicijos paaiškinimų II grupės aštuntosios pastraipos 7 ir 8 punktuose.

Šiai subpozicijai nepriskiriami džiovinti arba kepti sausblyniai iš miltų ar krakmolo, kurie skirti arba neskirti naudoti kepiniuose (1905  pozicija).

1901 90 11 ir 1901 90 19

Salyklo ekstraktas

Žr. SS paaiškinimų 1901  pozicijos paaiškinimų I grupę.

Salyklo ekstrakte yra dekstrinų, maltozės, baltymų, vitaminų, enzimų ir aromatinių medžiagų.

Šioms subpozicijoms nepriskiriami produktai kūdikiams, skirti mažmeninei prekybai, kurių sudėtyje yra salyklo ekstrakto, net jei salyklo ekstraktas yra pagrindinė šių produktų sudėtinė dalis (1901 10 00  subpozicija).

1902

Tešlos gaminiai, virti arba nevirti, įdaryti (mėsa ar kitais produktais) arba neįdaryti, taip pat paruošti arba neparuošti kitu būdu, pavyzdžiui, spageti, makaronai, lakštiniai, lazanja, gnocchi, ravioliai (koldūnai), cannelloni; kuskusas, paruoštas arba neparuoštas

1902 20 91

Virti

Šiai subpozicijai priskiriami apvirti tešlos gaminiai.

1902 30 10

Džiovinti

Šioje subpozicijoje sąvoka „džiovinti“ įvardija sausus ir trapius nedidelio drėgmės kiekio (iki apytiksliai 12 %) gaminius, tiesiogiai džiovintus saulėje arba džiovintus pramoniniu (pavyzdžiui, džiovinimo tunelyje, arba skrudinimo ar gruzdinimo) būdu.

1902 40 90

Kitas

Šiai subpozicijai priskiriamas paruoštas kuskusas, pavyzdžiui, kuskusas su mėsa, daržovėmis ir kitomis sudėtinėmis dalimis, jeigu mėsos kiekis gaminyje ne didesnis kaip 20 % masės.

1904

Paruošti maisto produktai, pagaminti išpučiant arba skrudinant javų grūdus ar javų grūdų produktus (pavyzdžiui, kukurūzų dribsnius); javai (išskyrus kukurūzus), turintys grūdų, dribsnių arba kitaip apdorotų grūdų pavidalą (išskyrus miltus, kruopas ir rupinius), apvirti arba paruošti kitu būdu, nenurodyti kitoje vietoje

Žr. šio skirsnio 3 ir 4 pastabas.

Tik produktai, kurių sudėtyje yra kakavos pupelių, kakavos pastos ar kakavos miltelių, laikomi turinčiais kakavos, kaip apibrėžta 1904  pozicijoje.

1904 10 10 1904 10 90

Paruošti maisto produktai, pagaminti išpučiant arba skrudinant javų grūdus ar javų grūdų produktus

SS paaiškinimų 1904  pozicijos paaiškinimų A dalies ketvirtojoje pastraipoje nurodytu būdu pagaminti produktai, įskaitant iš kitų javų grūdų pagamintus produktus, priskiriami šioms subpozicijoms ir tuo atveju, jei jie po išpūtimo paverčiami miltais, rupiniais arba granulėmis.

Šioms subpozicijoms priskiriamos netaisyklingų formų pakavimo medžiagos, pagamintos išspaudimo (extrusion) būdu iš, pavyzdžiui, kukurūzų rupinių, net ir tada, kai jos padaromos netinkamomis vartoti žmonių maistui.

1904 20 10 1904 20 99

Paruošti maisto produktai, pagaminti iš neskrudintų javų grūdų dribsnių arba iš neskrudintų javų grūdų dribsnių ir skrudintų javų grūdų dribsnių arba išpūstų javų grūdų mišinių

Žr. SS paaiškinimų 1904  pozicijos paaiškinimų B dalį.

1904 30 00

Apvirti ir išdžiovinti kviečiai

Žr. SS paaiškinimų 1904  pozicijos paaiškinimų C dalį.

1904 90 10 ir 1904 90 80

Kiti

Žr. SS paaiškinimų 1904  pozicijos paaiškinimų D dalį.

1905

Duona, pyragai, bandelės, pyragaičiai, sausainiai ir kiti kepiniai, su kakava arba be kakavos; ostijos ir kalėdaičiai, tuščios kapsulės, naudojamos farmacijoje, plokštieji vafliai, ryžinis popierius ir panašūs produktai

Šiai pozicijai priskiriami vartojimui paruošti kokteilių užkandžiai, pavyzdžiui, visiškai tešla padengti džiovinti žirniai ar žemės riešutai, jei tešlos apvalkalo storis ar skonis lemia pagrindinę produkto savybę.

Tik produktai, kurių sudėtyje yra kakavos pupelių, kakavos pastos ar kakavos miltelių, laikomi turinčiais kakavos, kaip apibrėžta 1905  pozicijoje.

Šiai pozicijai nepriskiriama nevirta ir nekepta bet kokio pavidalo tešla, skirta duonai, pyragams, bandelėms, sausainiams ir kitiems kepiniams kepti, kurios sudėtyje yra arba nėra kakavos (1901 20 00  subpozicija).

1905 10 00

Duoniniai traškučiai

Žr. SS paaiškinimų 1905  pozicijos paaiškinimų A dalies 4 punktą.

Šiai subpozicijai taip pat priskiriami produktai, pagaminti išspaudimo (extrusion) būdu.

1905 20 10 1905 20 90

Meduoliai su imbiero priedais ir panašūs produktai

Žr. SS paaiškinimų 1905  pozicijos paaiškinimų A dalies 6 punktą.

Šioms subpozicijoms nepriskiriama „speculoos“ arba rusiška duona („patience“).

1905 31 11 1905 31 99

Saldūs sausainiai

Žr. šio skirsnio 1 ir 2 papildomąsias pastabas ir SS paaiškinimų 1905  pozicijos paaiškinimų A dalies 8 punkto b papunktį.

Šioms subpozicijoms taip pat priskiriami produktai, pagaminti išspaudimo (extrusion) būdu.

1905 31 30

Kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 8 % masės pieno riebalų

Šiai subpozicijai priskiriami sviestiniai sausainiai.

1905 31 91

Sluoksniuoti sausainiai

Šiai subpozicijai priskiriami produktai, sudaryti iš bet kokios maistinės medžiagos sluoksnio, esančio tarp dviejų sausainio sluoksnių. Įdaru gali būti, pavyzdžiui, šokoladas, uogienė, minkštas kremas arba riešutų pasta.

1905 32 05 1905 32 99

Vafliai ir sausblyniai

Žr. šio skirsnio 1 papildomąją pastabą ir SS paaiškinimų 1905  pozicijos paaiškinimų A dalies 9 punktą.

1905 32 91

Sūdyti, įdaryti arba neįdaryti

Šiai subpozicijai priskiriami pikantiški vafliai su sūriu.

1905 40 10 ir 1905 40 90

Džiūvėsiai, kepintos duonos arba pyrago riekelės ir panašūs kepinti produktai

Žr. SS paaiškinimų 1905  pozicijos paaiškinimų A dalies 5 punktą.

1905 90 20

Ostijos ir kalėdaičiai, tuščios kapsulės, naudojamos farmacijoje, plokštieji vafliai, ryžinis popierius ir panašūs produktai

Žr. SS paaiškinimų 1905  pozicijos paaiškinimų B dalį.

1905 90 30

Duona ir pyragas, į kuriuos nepridėta medaus, kiaušinių, sūrio arba vaisių, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne daugiau kaip 5 % sausosios medžiagos masės, o riebalai – ne daugiau kaip 5 % sausosios medžiagos masės

Sąvoka „duona“ apima įvairių dydžių produktus.

Šiai subpozicijai priskiriama paprasta įvairių pavidalų duona, specialiosios duonos, pavyzdžiui, duona su glitimu, skirta diabetikams, ir džiūvėsiai.

1905 90 45

Sausainiai

Žr. SS paaiškinimų 1905  pozicijos paaiškinimų A dalies 8 punkto a ir c papunkčius.

1905 90 55

Išspausti ( extruded ) arba iškočioti produktai, pikantiški arba sūdyti

Žr. SS paaiškinimų 1905  pozicijos paaiškinimų A dalies 7 ir 15 punktus.

1905 90 70

Kurių sudėtyje esanti sacharozė, invertuotasis cukrus arba izogliukozė sudaro ne mažiau kaip 5 % masės

Šiai subpozicijai priskiriami visi, kitoms subpozicijoms nepriskirtini, kepiniai, pavyzdžiui, pyragai, pyragaičiai ir merengos.

1905 90 80

Kiti

Šiai subpozicijai priskiriami apkepai su įdaru, picos ir duonų rūšys, nepriskirtinos 1905 90 30 ir 1905 90 70  subpozicijoms.

Šiai subpozicijai priskiriamos netaisyklingų formų pakavimo medžiagos, pagamintos išspaudimo (extrusion) būdu iš krakmolo, net ir tada, kai jos padaromos netinkamomis vartoti žmonių maistui.