LITAR
Simuliacijos data: 2021/01/01
18 SKIRSNIS
KAKAVA IR GAMINIAI IŠ KAKAVOS
1801 00 00 | Kakavos pupelės, sveikos arba smulkintos, žalios arba skrudintos Kakavos pupelių sudėtyje esantys riebalai, vadinami kakavos sviestu, sudaro 49–54 % masės, krakmolas – 8–10 % masės, baltymai – 8–10 % masės, teobrominas – 1–2 % masės, taninai (katecholis arba „raudonoji kakava“) – 5–10 % masės, celiuliozė – 4–6 % masės ir mineralai – 2–3 % masės, taip pat yra sterolių (vitamino D) ir įvairių fermentų. | ||||||
1803 | Kakavos pasta, iš kurios pašalinti arba nepašalinti riebalai Šiai pozicijai priskiriama kakavos pasta, gabalų arba ne gabalų pavidalu, kuri, siekiant padidinti jos tirpumą, buvo apdorota šarminėmis medžiagomis. Šiai pozicijai nepriskiriama kakavos pasta, kuri buvo apdorota tokiu pačiu būdu, tačiau yra miltelių pavidalo (1805 00 00 pozicija). | ||||||
1805 00 00 | Kakavos milteliai, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių Kakavos milteliai, į kuriuos pridėti nedideli (apie 5 % masės) lecitino kiekiai, priskiriami šiai pozicijai, kadangi šių priedų tikslas – padidinti kakavos miltelių gebėjimą sudaryti dispersijas skysčiuose ir tuo būdu palengvinti gėrimų, daugiausia sudarytų iš kakavos (tirpios kakavos), ruošimą. | ||||||
1806 | Šokoladas ir kiti maisto produktai, turintys kakavos Tik produktai, kurių sudėtyje yra kakavos pupelių, kakavos pastos ar kakavos miltelių, laikomi turinčiais kakavos, kaip apibrėžta 1806 pozicijoje. | ||||||
1806 20 10 | Kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 31 % masės kakavos sviesto arba kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 31 % masės kakavos sviesto ir pieno riebalų Šiai subpozicijai priskiriami produktai paprastai vadinami „couverture“ šokoladu arba pienišku „couverture“ šokoladu. | ||||||
1806 20 30 | Kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 25 % masės, bet mažiau kaip 31 % masės kakavos sviesto ir pieno riebalų Šiai subpozicijaie priskiriami produktai paprastai vadinami „pienišku šokoladu“. | ||||||
1806 20 50 | Kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 % masės kakavos sviesto Šiai subpozicijai priskiriami produktai paprastai vadinami „šokoladu be priedų“ („plain chocolate“). | ||||||
1806 20 70 | Pieniško šokolado trupiniai Pieniško šokolado trupiniai gaminami džiovinant vakuume vandeninį cukraus, pieno ir kakavos mišinį; dažniausiai šis procesas naudojamas pieniškam šokoladui gaminti. Trupiniai gali būti netaisyklingų, trapių gabaliukų arba miltelių pavidalo. Pieniško šokolado trupinių sudėtyje paprastai būna 35–70 % masės cukraus, 15–50 % masės sauso pavidalo pieno ir 5–30 % masės kakavos. Specifinis trupinių gamybos procesas sukelia šių sudėtinių dalių kristalizaciją. | ||||||
1806 20 95 | Kiti Šiai subpozicijai priskiriami kiti kakavos produktai, ypač praline pasta ir šokolado tepiniai. | ||||||
1806 31 00 | Įdaryti Žr. SS paaiškinimų 1806 31 subpozicijos paaiškinimus. | ||||||
1806 32 10 | Su javų grūdų, vaisių arba riešutų priedais Šiai subpozicijai priskiriamas kietų briketų, plytelių arba juostelių pavidalo šokoladas, kurio sudėtyje yra javų grūdų, vaisių arba riešutų priedų, skaldytų arba neskaldytų, pasiskirsčiusių visame šokolade. | ||||||
1806 90 11 ir 1806 90 19 | Šokoladiniai saldainiai, įdaryti arba neįdaryti Sąvokai „įdarytas“, mutatis mutandis, taikomi SS paaiškinimų 1806 31 subpozicijos paaiškinimai. Šioms subpozicijoms priskiriami produktai, kurie paprastai suvalgomi vienu kąsniu, ir kuriuos sudaro:
| ||||||
1806 90 11 | Su alkoholiu Šokoladinių saldainių asorti, kuriuose vieni saldainiai yra su alkoholiu, kiti – be alkoholio, klasifikuojami vadovaujantis Kombinuotosios nomenklatūros 3 bendrosios aiškinimo taisyklės b punktu. | ||||||
1806 90 19 | Kiti Žr. paaiškinimų 1806 90 11 subpozicijos paaiškinimus. | ||||||
1806 90 31 | Įdaryti Sąvokai „įdaryti“, mutatis mutandis, taikomi paaiškinimų 1806 31 subpozicijos paaiškinimai. Šiai subpozicijai priskiriami įdaryti šokoladiniai velykiniai kiaušiniai ir kiti neįprastų formų gaminiai. | ||||||
1806 90 39 | Neįdaryti Šiai subpozicijai priskiriami šokoladiniai vermišeliai, dribsniai ir panašūs gaminiai, taip pat vientisi (netuščiaviduriai) arba tuščiaviduriai šokoladiniai kiaušiniai ir figūrėlės. | ||||||
1806 90 50 | Konditerijos gaminiai iš cukraus ir jų pakaitalai, pagaminti iš cukraus pakaitalų, turintys kakavos Šiai subpozicijai priskiriami konditerijos gaminiai iš cukraus, priskiriami 1704 pozicijai, pavyzdžiui, kieti saldainiai iš cukraus ir sviesto („irisai“) ir gaminiai su cukraus apvalkalu, į kuriuos pridėta kakavos. | ||||||
1806 90 60 | Tepiniai su kakava Šiai subpozicijai priskiriami šokoladiniai tepiniai, tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2 kg. | ||||||
1806 90 90 | Kiti Atsižvelgiant į SS paaiškinimų šio skirsnio paaiškinimų Bendrosiose nuostatose nurodytas išimtis šiai subpozicijai priskiriami tam tikri milteliai, kurių sudėtyje yra kakavos, skirti kremams, valgomiesiems ledams, desertams ir panašiems produktams gaminti. |