Simuliacijos data: 2021/01/01

17 SKIRSNIS

CUKRŪS IR KONDITERIJOS GAMINIAI IŠ CUKRAUS

1701

Cukranendrių arba cukrinių runkelių cukrus ir chemiškai gryna sacharozė, kurių būvis kietas

1701 12 10 1701 14 90

Žaliavinis cukrus (pusgaminis), į kurį nepridėta aromatinių arba dažiųjų medžiagų

Žr. šio skirsnio 1 subpozicijų pastabą.

Šioms subpozicijoms priskiriama:

1.

tam tikras baltasis nerafinuotas cukrus;

2.

žemo poliarizacijos laipsnio rudasis cukrus, gautas per antrąjį ir trečiąjį apdorojimus cukraus gamybos procese, kurio spalva dėl didelio melasos kiekio yra nuo geltonos iki tamsiai rudos ir kurio sudėtyje esantis sacharozės kiekis dažniausiai sudaro nuo 85 iki 98 % masės;

3.

mažiau išgrynintas cukrus, pagaminamas rafinavimo proceso metu arba gaminant ledinukus (pavyzdžiui, gabalinis, rudasis cukrus).

1701 12 10 ir 1701 12 90

Cukrinių runkelių cukrus

Žr. SS paaiškinimų 1701 12 , 1701 13 ir 1701 14  subpozicijų paaiškinimus.

1701 13 10 ir 1701 13 90

Cukranendrių cukrus, nurodytas šio skirsnio 2 subpozicijų pastaboje

Žr. SS paaiškinimų 1701 12 , 1701 13 ir 1701 14  subpozicijų paaiškinimus.

1701 14 10 ir 1701 14 90

Kitas cukranendrių cukrus

Žr. SS paaiškinimų 1701 12 , 1701 13 ir 1701 14  subpozicijų paaiškinimus.

1701 91 00

Į kurį pridėta aromatinių arba dažiųjų medžiagų

Šiai subpozicijai priskiriamas cukrus su aromatinėmis arba dažiosiomis medžiagomis, net jei jo sudėtyje esantis sacharozės kiekis yra mažesnis kaip 99,5 % masės.

1701 99 10

Baltasis cukrus

Žr. šio skirsnio 3 papildomąją pastabą.

Šiai subpozicijai priskiriamas baltasis cukrus, rafinuotas arba nerafinuotas, dėl jo sudėtyje esančio didelio sacharozės kiekio (ne mažesnio kaip 99,5 % masės) dažniausiai yra baltos spalvos.

17 skirsnio 3 papildomojoje pastaboje nurodytas poliarimetrinis metodas, taikomas baltojo cukraus sudėtyje esančiam sacharozės kiekiui nustatyti, aprašytas Komisijos direktyvos 79/796/EEB II priede (10 metodas) (OL L 239, 1979 9 22, p. 24).

1702

Kiti cukrūs, įskaitant chemiškai gryną laktozę, maltozę, gliukozę ir fruktozę, kurių būvis kietas; cukrų sirupai, į kuriuos nepridėta aromatinių arba dažiųjų medžiagų; dirbtinis medus, sumaišytas arba nesumaišytas su natūraliu medumi; karamelė (degintas cukrus)

1702 11 00 ir 1702 19 00

Laktozė ir laktozės sirupas

Žr. SS paaiškinimų 1702  pozicijos paaiškinimų A dalies 1 punktą ir B dalies pirmąją pastraipą.

1702 30 10

Izogliukozė

Žr. šio skirsnio 5 papildomąją pastabą.

1702 30 50 ir 1702 30 90

Kiti

Sąvoka „sausajame produkte“, taikomas gliukozės masės procentiniam dydžiui apskaičiuoti, reiškia, kad laisvasis vanduo ir kristalizacinis vanduo neįskaitomi.

1702 40 10

Izogliukozė

Žr. šio skirsnio 5 papildomąją pastabą.

1702 60 10

Izogliukozė

Žr. šio skirsnio 5 papildomąją pastabą.

1702 60 80

Inulino sirupas

Žr. šio skirsnio 6 papildomosios pastabos a punktą.

1702 90 30

Izogliukozė

Žr. šio skirsnio 5 papildomąją pastabą.

1702 90 80

Inulino sirupas

Žr. šio skirsnio 6 papildomosios pastabos b punktą.

1702 90 95

Kiti

Šiai subpozicijai priskiriama:

1.

maltozė, išskyrus chemiškai gryną maltozę;

2.

invertuotasis cukrus;

3.

sacharozės sirupai (išskyrus klevų sirupą), nedažyti ir nearomatizuoti;

4.

produktai, gauti hidrolizinant ir koncentruojant neapdorotas cukranendrių sultis, ir daugiausia naudojami kaip maistinė terpė antibiotikų gamyboje ir taip pat etilo alkoholio gamyboje;

5.

laktulozė, išskyrus chemiškai gryną laktulozę.

1703

Melasa, gauta ekstrahuojant arba rafinuojant cukrų

1703 10 00

Cukranendrių melasa

Žr. SS paaiškinimų 1703 10  subpozicijos paaiškinimus.

1704

Konditerijos gaminiai iš cukraus (įskaitant baltąjį šokoladą), neturintys kavos

1704 10 10 ir 1704 10 90

Kramtomoji guma, su cukraus apvalkalu arba be jo

Šioms subpozicijoms, nepriklausomai nuo pateikiamo pavidalo (plytelės, tabletės su cukraus apvalkalu, rutuliukai ir t. t.), priskiriama saldinta kramtomoji guma, kurios sudėtyje yra čiklės dervos (chicle gum) arba kitų panašių nevalgomųjų produktų, įskaitant „burbulinę gumą“ („bubble gum“).

1704 90 10

Saldišaknės ekstraktas, kurio sudėtyje esanti sacharozė sudaro daugiau kaip 10 % masės, bet į kurį nepridėta kitų medžiagų priedų

Šiai subpozicijai priskiriamas saldišaknės ekstraktas, pateikiamas plytelių, lazdelių, pastilių ir t. t. pavidalu, arba ne, kurio sudėtyje esanti sacharozė sudaro daugiau kaip 10 % masės, tačiau nėra jokių kitų cukrų, aromatinių ar kitų medžiagų priedų.

Saldišaknės ekstraktas, kuris pridėjus kitų medžiagų yra paruoštas kaip konditerijos gaminys, nepriklausomai nuo jo sudėtyje esančio sacharozės kiekio, priskiriamas 1704 90 99  subpozicijai.

1704 90 30

Baltasis šokoladas

Žr. SS paaiškinimų 1704  pozicijos paaiškinimų antrosios pastraipos 6 punktą.

1704 90 51 1704 90 99

Kiti

Šioms subpozicijoms priskiriama daugelis cukraus produktų, kurie paprastai vadinami „saldainiais“ arba „konditerijos gaminiais“. Šie gaminiai priskiriami šioms subpozicijoms net ir tuo atveju, jei jų sudėtyje yra geriamo alkoholio ar alkoholinio likerio.

Šioms subpozicijoms taip pat priskiriamos konditerinės masės minkštiems, lengvai tirpstantiems saldainiams (fondants), marcipanams, nugai ir t. t. gaminti, kurios konditerijoje naudojamos kaip pusfabrikačiai ir dažniausiai tiekiamos plytelių arba briketų pavidalu. Šie pusfabrikačiai priskiriami šioms subpozicijoms net ir tada, kai pagaminus galutinius produktus cukraus kiekis juose padidėja, jei dėl savo sudėties jie konkrečiai skirti tik tam tikriems konditerijos produktams gaminti.

Šioms subpozicijoms nepriskiriami:

a)

valgomieji ledai, net ir tada, kai jie pateikiami ant pagaliuko (primena ledinuką ant pagaliuko) (2105 00  pozicija);

b)

konditerijos gaminiai, kurių sudėtyje yra kakavos, įvairiomis proporcijomis sumaišyti su konditerijos gaminiais, kurių sudėtyje nėra kakavos, ir supakuoti pardavimui kaip mišiniai (1806  pozicija).

1704 90 51

Konditerinės masės, įskaitant marcipaną, tiesiogiai supakuotos į pakuotes, kurių neto masė ne mažesnė kaip 1 kg

Žr. SS paaiškinimų 1704  pozicijos paaiškinimų antrosios pastraipos 4 ir 9 punktus.

Šiai subpozicijai priskiriami cukraus apvalkalui arba glazūrai skirti mišiniai.

1704 90 55

Pastilės ir žirneliai nuo gerklės skausmo ir nuo kosulio

Žr. SS paaiškinimų 1704  pozicijos paaiškinimų antrosios pastraipos 5 punktą.

1704 90 61

Su cukraus apvalkalu (dražė)

Šiai subpozicijai priskiriami konditerijos gaminiai iš cukraus, pavyzdžiui, migdolai su kietu cukraus apvalkalu. Tokie saldainiai („panned“ sweets) gaminami merkiant saldainio branduolį (pavyzdžiui, migdolo riešutą) į indą su cukraus sirupu; indą sukant, saldainio branduolys apkimba cukrumi. Aušdamas cukrus sudaro atskirą išorinį apvalkalą.

1704 90 65

Konditerijos gaminiai-guminukai ir konditerijos gaminiai iš drebučių, įskaitant vaisių pastas, turinčias konditerijos gaminių iš cukraus pavidalą

Konditerijos gaminiai-guminukai ir gaminiai iš drebučių yra produktai, pagaminti iš želė sudarančių medžiagų (pavyzdžiui, gumiarabiko, želatinos, pektino ir tam tikrų krakmolo rūšių) bei cukraus ir aromatinių medžiagų. Jie gali būti įvairių formų, pavyzdžiui, žmonių ar gyvūnų pavidalo.

1704 90 71

Saldainiai iš virtos cukraus masės, įdaryti arba neįdaryti

Saldainiai iš virtos cukraus masės yra kieti, kartais trapūs, gali būti skaidrūs arba matiniai. Daugiausia jie sudaryti iš cukraus, kuris buvo verdamas ir į kurį, siekiant pagaminti skirtingų skonių, konsistencijų ir spalvų saldainius, buvo pridėti nedideli kitų medžiagų (išskyrus riebalus) kiekiai. Tokie produktai taip pat gali būti su įdaru.

1704 90 75

Kieti saldainiai iš cukraus ir sviesto („irisai“), karamelės ir panašūs saldainiai

Kieti saldainiai iš cukraus ir sviesto („irisai“), karamelės ir panašūs saldainiai yra produktai, kurie kaip ir saldainiai iš virtos cukraus masės gaminami verdant cukrų, tačiau juose yra pridėta riebalų.

1704 90 81

Presuotos tabletės

Presuotos tabletės yra konditerijos gaminiai iš cukraus, su rišikliu arba be rišiklio, pateikiami įvairiais pavidalais, gautais presuojant.

1704 90 99

Kiti

Šiai subpozicijai priskiriami šie konditerijos gaminiai iš cukraus, nenurodyti pirmesnėse subpozicijose:

1.

minkšti, lengvai tirpstantys saldainiai (fondants);

2.

marcipanai pakuotėse, skirtose tiesiogiai vartoti maistui, kurių neto masė mažesnė kaip 1 kg (marcipanai, pateikiami kitose pakuotėse, priskiriami 1704 90 51  subpozicijai);

3.

nuga;

4.

saldišaknės ekstraktas, supakuotas kaip konditerijos gaminys.