LITAR
Simuliacijos data: 2021/01/01
17 SKIRSNIS
CUKRŪS IR KONDITERIJOS GAMINIAI IŠ CUKRAUS
1701 | Cukranendrių arba cukrinių runkelių cukrus ir chemiškai gryna sacharozė, kurių būvis kietas | ||||||||||
1701 12 10 – 1701 14 90 | Žaliavinis cukrus (pusgaminis), į kurį nepridėta aromatinių arba dažiųjų medžiagų Žr. šio skirsnio 1 subpozicijų pastabą. Šioms subpozicijoms priskiriama:
| ||||||||||
1701 12 10 ir 1701 12 90 | Cukrinių runkelių cukrus Žr. SS paaiškinimų 1701 12 , 1701 13 ir 1701 14 subpozicijų paaiškinimus. | ||||||||||
1701 13 10 ir 1701 13 90 | Cukranendrių cukrus, nurodytas šio skirsnio 2 subpozicijų pastaboje Žr. SS paaiškinimų 1701 12 , 1701 13 ir 1701 14 subpozicijų paaiškinimus. | ||||||||||
1701 14 10 ir 1701 14 90 | Kitas cukranendrių cukrus Žr. SS paaiškinimų 1701 12 , 1701 13 ir 1701 14 subpozicijų paaiškinimus. | ||||||||||
1701 91 00 | Į kurį pridėta aromatinių arba dažiųjų medžiagų Šiai subpozicijai priskiriamas cukrus su aromatinėmis arba dažiosiomis medžiagomis, net jei jo sudėtyje esantis sacharozės kiekis yra mažesnis kaip 99,5 % masės. | ||||||||||
1701 99 10 | Baltasis cukrus Žr. šio skirsnio 3 papildomąją pastabą. Šiai subpozicijai priskiriamas baltasis cukrus, rafinuotas arba nerafinuotas, dėl jo sudėtyje esančio didelio sacharozės kiekio (ne mažesnio kaip 99,5 % masės) dažniausiai yra baltos spalvos. 17 skirsnio 3 papildomojoje pastaboje nurodytas poliarimetrinis metodas, taikomas baltojo cukraus sudėtyje esančiam sacharozės kiekiui nustatyti, aprašytas Komisijos direktyvos 79/796/EEB II priede (10 metodas) (OL L 239, 1979 9 22, p. 24). | ||||||||||
1702 | Kiti cukrūs, įskaitant chemiškai gryną laktozę, maltozę, gliukozę ir fruktozę, kurių būvis kietas; cukrų sirupai, į kuriuos nepridėta aromatinių arba dažiųjų medžiagų; dirbtinis medus, sumaišytas arba nesumaišytas su natūraliu medumi; karamelė (degintas cukrus) | ||||||||||
1702 11 00 ir 1702 19 00 | Laktozė ir laktozės sirupas Žr. SS paaiškinimų 1702 pozicijos paaiškinimų A dalies 1 punktą ir B dalies pirmąją pastraipą. | ||||||||||
1702 30 10 | Izogliukozė Žr. šio skirsnio 5 papildomąją pastabą. | ||||||||||
1702 30 50 ir 1702 30 90 | Kiti Sąvoka „sausajame produkte“, taikomas gliukozės masės procentiniam dydžiui apskaičiuoti, reiškia, kad laisvasis vanduo ir kristalizacinis vanduo neįskaitomi. | ||||||||||
1702 40 10 | Izogliukozė Žr. šio skirsnio 5 papildomąją pastabą. | ||||||||||
1702 60 10 | Izogliukozė Žr. šio skirsnio 5 papildomąją pastabą. | ||||||||||
1702 60 80 | Inulino sirupas Žr. šio skirsnio 6 papildomosios pastabos a punktą. | ||||||||||
1702 90 30 | Izogliukozė Žr. šio skirsnio 5 papildomąją pastabą. | ||||||||||
1702 90 80 | Inulino sirupas Žr. šio skirsnio 6 papildomosios pastabos b punktą. | ||||||||||
1702 90 95 | Kiti Šiai subpozicijai priskiriama:
| ||||||||||
1703 | Melasa, gauta ekstrahuojant arba rafinuojant cukrų | ||||||||||
1703 10 00 | Cukranendrių melasa Žr. SS paaiškinimų 1703 10 subpozicijos paaiškinimus. | ||||||||||
1704 | Konditerijos gaminiai iš cukraus (įskaitant baltąjį šokoladą), neturintys kavos | ||||||||||
1704 10 10 ir 1704 10 90 | Kramtomoji guma, su cukraus apvalkalu arba be jo Šioms subpozicijoms, nepriklausomai nuo pateikiamo pavidalo (plytelės, tabletės su cukraus apvalkalu, rutuliukai ir t. t.), priskiriama saldinta kramtomoji guma, kurios sudėtyje yra čiklės dervos (chicle gum) arba kitų panašių nevalgomųjų produktų, įskaitant „burbulinę gumą“ („bubble gum“). | ||||||||||
1704 90 10 | Saldišaknės ekstraktas, kurio sudėtyje esanti sacharozė sudaro daugiau kaip 10 % masės, bet į kurį nepridėta kitų medžiagų priedų Šiai subpozicijai priskiriamas saldišaknės ekstraktas, pateikiamas plytelių, lazdelių, pastilių ir t. t. pavidalu, arba ne, kurio sudėtyje esanti sacharozė sudaro daugiau kaip 10 % masės, tačiau nėra jokių kitų cukrų, aromatinių ar kitų medžiagų priedų. Saldišaknės ekstraktas, kuris pridėjus kitų medžiagų yra paruoštas kaip konditerijos gaminys, nepriklausomai nuo jo sudėtyje esančio sacharozės kiekio, priskiriamas 1704 90 99 subpozicijai. | ||||||||||
1704 90 30 | Baltasis šokoladas Žr. SS paaiškinimų 1704 pozicijos paaiškinimų antrosios pastraipos 6 punktą. | ||||||||||
1704 90 51 – 1704 90 99 | Kiti Šioms subpozicijoms priskiriama daugelis cukraus produktų, kurie paprastai vadinami „saldainiais“ arba „konditerijos gaminiais“. Šie gaminiai priskiriami šioms subpozicijoms net ir tuo atveju, jei jų sudėtyje yra geriamo alkoholio ar alkoholinio likerio. Šioms subpozicijoms taip pat priskiriamos konditerinės masės minkštiems, lengvai tirpstantiems saldainiams (fondants), marcipanams, nugai ir t. t. gaminti, kurios konditerijoje naudojamos kaip pusfabrikačiai ir dažniausiai tiekiamos plytelių arba briketų pavidalu. Šie pusfabrikačiai priskiriami šioms subpozicijoms net ir tada, kai pagaminus galutinius produktus cukraus kiekis juose padidėja, jei dėl savo sudėties jie konkrečiai skirti tik tam tikriems konditerijos produktams gaminti. Šioms subpozicijoms nepriskiriami:
| ||||||||||
1704 90 51 | Konditerinės masės, įskaitant marcipaną, tiesiogiai supakuotos į pakuotes, kurių neto masė ne mažesnė kaip 1 kg Žr. SS paaiškinimų 1704 pozicijos paaiškinimų antrosios pastraipos 4 ir 9 punktus. Šiai subpozicijai priskiriami cukraus apvalkalui arba glazūrai skirti mišiniai. | ||||||||||
1704 90 55 | Pastilės ir žirneliai nuo gerklės skausmo ir nuo kosulio Žr. SS paaiškinimų 1704 pozicijos paaiškinimų antrosios pastraipos 5 punktą. | ||||||||||
1704 90 61 | Su cukraus apvalkalu (dražė) Šiai subpozicijai priskiriami konditerijos gaminiai iš cukraus, pavyzdžiui, migdolai su kietu cukraus apvalkalu. Tokie saldainiai („panned“ sweets) gaminami merkiant saldainio branduolį (pavyzdžiui, migdolo riešutą) į indą su cukraus sirupu; indą sukant, saldainio branduolys apkimba cukrumi. Aušdamas cukrus sudaro atskirą išorinį apvalkalą. | ||||||||||
1704 90 65 | Konditerijos gaminiai-guminukai ir konditerijos gaminiai iš drebučių, įskaitant vaisių pastas, turinčias konditerijos gaminių iš cukraus pavidalą Konditerijos gaminiai-guminukai ir gaminiai iš drebučių yra produktai, pagaminti iš želė sudarančių medžiagų (pavyzdžiui, gumiarabiko, želatinos, pektino ir tam tikrų krakmolo rūšių) bei cukraus ir aromatinių medžiagų. Jie gali būti įvairių formų, pavyzdžiui, žmonių ar gyvūnų pavidalo. | ||||||||||
1704 90 71 | Saldainiai iš virtos cukraus masės, įdaryti arba neįdaryti Saldainiai iš virtos cukraus masės yra kieti, kartais trapūs, gali būti skaidrūs arba matiniai. Daugiausia jie sudaryti iš cukraus, kuris buvo verdamas ir į kurį, siekiant pagaminti skirtingų skonių, konsistencijų ir spalvų saldainius, buvo pridėti nedideli kitų medžiagų (išskyrus riebalus) kiekiai. Tokie produktai taip pat gali būti su įdaru. | ||||||||||
1704 90 75 | Kieti saldainiai iš cukraus ir sviesto („irisai“), karamelės ir panašūs saldainiai Kieti saldainiai iš cukraus ir sviesto („irisai“), karamelės ir panašūs saldainiai yra produktai, kurie kaip ir saldainiai iš virtos cukraus masės gaminami verdant cukrų, tačiau juose yra pridėta riebalų. | ||||||||||
1704 90 81 | Presuotos tabletės Presuotos tabletės yra konditerijos gaminiai iš cukraus, su rišikliu arba be rišiklio, pateikiami įvairiais pavidalais, gautais presuojant. | ||||||||||
1704 90 99 | Kiti Šiai subpozicijai priskiriami šie konditerijos gaminiai iš cukraus, nenurodyti pirmesnėse subpozicijose:
|