LITAR
Simuliacijos data: 2021/01/01
16 SKIRSNIS
GAMINIAI IŠ MĖSOS, ŽUVIES ARBA VĖŽIAGYVIŲ, MOLIUSKŲ ARBA KITŲ VANDENS BESTUBURIŲ
Bendrosios nuostatos
Apie sudėtinių maisto produktų (įskaitant taip vadinamus „paruoštus maisto produktus“), kurių sudėtyje yra, pavyzdžiui, dešros, mėsos, mėsos subproduktų, žuvies arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių arba įvairių šių produktų kombinacijų (derinių), kartu su daržovėmis, spagečiais, padažu ir t. t., klasifikavimą žr. šio skirsnio 2 pastabą ir SS paaiškinimų šio skirsnio paaiškinimų Bendrųjų nuostatų priešpaskutiniąją pastraipą.
2 pastabos pirmosios pastraipos antrasis sakinys (priskiriama pozicijai, atitinkančiai sudedamąją dalį arba sudedamąsias dalis, kurios masė vyrauja) taip pat taikomas ir nustatant subpozicijas. Tačiau minėtos nuostatos netaikomos produktams, kurių sudėtyje yra kepenų, priskiriamų 1601 00 ir 1602 pozicijoms (žr. pastabos 2 pastraipą).
2 papildomoji pastaba | Kaip taisyklė, gabalas, iš kurio gauta dalis, yra identifikuojamas tik tada, kai tos dalies išmatavimai apytiksliai yra ne mažesni kaip 100 × 80 × 2 mm. Sąvoka „jų dalys“ įvardija tik tas dalis, kai gabalas, iš kurio jos išpjautos (pavyzdžiui, kumpiai), gali būti nustatytas neabejotinai tiksliai, o ne atmetimo principu. |
1601 00 | Dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo; maisto produktai, daugiausia pagaminti iš šių produktų Tai, kad prekybos tikslais tam tikri produktai gali būti pavadinti „dešromis ir panašiais produktais“, nėra jų priskyrimą šiai pozicijai nulemiantis faktorius. Kapoti arba smulkinti mėsos produktai, kuriems yra suteikta forma dėl jų supakavimo į skardines arba kitas kietas cilindro arba kitokios formos talpyklas, neklasifikuojami kaip „dešros“ ir priskiriami šiai pozicijai. | ||||||||
1601 00 10 | Iš kepenų Šiai subpozicijai priskiriamos dešros ir panašūs produktai, kurių sudėtyje yra kepenų, su mėsos, mėsos subproduktų, riebalų ir t. t. priedais arba be jų, jei kepenys nulemia tokių produktų esminį požymį. Šie produktai dažniausiai būna virti arba kartais rūkyti, juos atpažinti dažniausiai galima pagal specifinį kepenų skonį. | ||||||||
1601 00 91 | Dešros, sausos arba tepamos, nevirtos ir nekeptos Šiai subpozicijai priskiriamos nevirtos ir nekeptos dešros ir panašūs produktai, jei jie yra subrandinti (pavyzdžiui, džiovinant ore) ir paruošti tiesiogiai vartoti maistui. Tokie produktai taip pat gali būti ir rūkyti, jei rūkymas nesukelia visų albuminų koaguliacijos, kuri gali kilti apdorojant karščiu, pavyzdžiui, rūkant produktą aukštoje temperatūroje. Šiai subpozicijai priskiriamos dešros, kurios paprastai valgomos griežinėliais (pavyzdžiui, saliamis, Arles dešros, Plockwurst), taip pat tepamos dešros, pavyzdžiui, Teewurst. | ||||||||
1601 00 99 | Kiti Šiai subpozicijai priskiriama:
| ||||||||
1602 | Kiti paruošti arba konservuoti gaminiai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo Žr. 2 skirsnio 6 papildomosios pastabos a punktą, pagal kurį nevirta ir nekepta naminių paukščių mėsa su prieskoniais priskiriama 16 skirsniui. Ar nevirta ir nekepta naminių paukščių mėsa yra su prieskoniais, ar be jų, nustatoma taikant nevirtos ir nekeptos naminių paukščių mėsos su prieskoniais juslinio tyrimo metodus, nustatytus Komisijos įgyvendinimo reglamente (ES) Nr. 1362/2013 (8). | ||||||||
1602 10 00 | Homogenizuoti produktai Žr. šio skirsnio 1 subpozicijų pastabą. | ||||||||
1602 20 10 ir 1602 20 90 | Iš bet kurių gyvūnų kepenų Šioms subpozicijoms priskiriami paruošti arba konservuoti produktai, kurių sudėtyje yra kepenų, sumaišyti arba nesumaišyti su mėsa ar kitais mėsos subproduktais, jei kepenys nulemia tokių produktų esminį požymį. Pagrindiniai šioms subpozicijoms priskiriami produktai yra gaminami iš žąsų arba ančių kepenėlių (1602 20 10 subpozicija). | ||||||||
1602 31 11 – 1602 39 85 | Iš naminių paukščių, priskiriamų 0105 pozicijai Šioms subpozicijoms priskiriama paukštiena ir paukštienos dalys, konservuoti po jų išvirimo ar iškepimo. Prie tokių produktų priklauso:
Nustatant naminių paukščių mėsos ar mėsos subproduktų procentinį kiekį, turi būti neatsižvelgiama į bet kokių kaulų masę. | ||||||||
1602 31 11 | Pagaminti vien tiktai iš nevirtos ir nekeptos kalakutų mėsos Žr. šio skirsnio 1 papildomąją pastabą. | ||||||||
1602 32 11 | Nevirti ir nekepti Žr. šio skirsnio 1 papildomąją pastabą. | ||||||||
1602 39 21 | Nevirti ir nekepti Žr. šio skirsnio 1 papildomąją pastabą. | ||||||||
1602 41 10 ir 1602 41 90 | Kumpiai ir jų dalys Žr. šio skirsnio 2 papildomąją pastabą, kurioje apibrėžtas sąvokos „jų dalys“ aprėptis, taip pat žr. susijusius paaiškinimus. Šioms subpozicijoms nepriskiriami kapoti arba smulkiai malti produktai, net jei jie ir pagaminti iš kumpių ar jų dalių. | ||||||||
1602 42 10 ir 1602 42 90 | Mentės ir jų dalys Žr. šio skirsnio 2 papildomąją pastabą, kurioje apibrėžtas sąvokos „jų dalys“ aprėptis, taip pat žr. susijusius paaiškinimus. Šioms subpozicijoms nepriskiriami kapoti ar smulkiai malti produktai, net jei jie ir pagaminti iš menčių ar jų dalių. | ||||||||
1602 49 11 – 1602 49 50 | Naminių kiaulių Dėl bet kokios rūšies mėsos ar mėsos subproduktų, įskaitant bet kokios rūšies ar kilmės riebalus, procentinio dydžio nustatymo žr. Komisijos reglamentą (EEB) Nr. 226/89 (OL L 29, 1989 1 31, p. 11). Nustatant šiuos procentinius dydžius, neatsižvelgiama į želatinos ar padažo kiekius. | ||||||||
1602 49 15 | Kiti mišiniai, kurių sudėtyje yra kumpio (šlaunų), menčių, nugarinių arba sprandinių ir jų dalių Žr. šio skirsnio 2 papildomąją pastabą, kurioje apibrėžta sąvokos „jų dalys“ aprėptis, taip pat žr. susijusius paaiškinimus. Šiai subpozicijai priskiriami mišiniai savo sudėtyje turi turėti bent vieną iš šios subpozicijos pavadinime nurodytų produktų (ir/arba jų dalių), tačiau tie produktai neprivalo mišiniui suteikti jo esminį požymį. Mišinyje taip pat gali būti ir kitų gyvūnų mėsos ar mėsos subproduktų. | ||||||||
1602 50 10 | Nevirti ir nekepti; virtos arba keptos mėsos arba subproduktų mišiniai su nevirta ir nekepta mėsa arba mėsos subproduktais Žr. šio skirsnio 1 papildomąją pastabą. | ||||||||
1602 50 31 | Sūdyta jautiena, sandariai įpakuota 1602 50 31 subpozicijoje sąvoka „sandariai įpakuota“ įvardija produktus, supakuotus į talpyklas, kurios buvo užsandarintos vakuume arba ne vakuume, siekiant apsaugoti, kad į talpyklą nepatektų arba iš jos neišeitų oras ar kitos dujos. Kartą talpyklą atidarius, pirminis užsandarinimas yra nepataisomai sugadinamas. Šiai subpozicijai, inter alia, priskiriami produktai, sandariai įpakuoti plastikiniuose maišeliuose, vakuume arba ne vakuume. | ||||||||
1602 90 61 | Nevirti ir nekepti; virtos arba keptos mėsos arba mėsos subproduktų mišiniai su nevirta ir nekepta mėsa arba mėsos subproduktais Žr. šio skirsnio 1 papildomąją pastabą. | ||||||||
1604 | Paruošti arba konservuoti gaminiai iš žuvų; ikrai ir ikrų pakaitalai, pagaminti iš žuvų ikrelių Žr. šio skirsnio 2 subpozicijų pastabą. | ||||||||
1604 12 91 | Sandariai įpakuotos Žr. paaiškinimų 1602 50 31 subpozicijos paaiškinimus. | ||||||||
1604 14 26 | Nugarinė Šiai subpozicijai priskiriama tik filė, apibrėžta SS paaiškinimų 0304 pozicijos paaiškinimų 1 punkte, ir turinti šias tris savybes:
| ||||||||
1604 14 36 | Nugarinė Žr. paaiškinimų 1604 14 26 subpozicijos paaiškinimus. | ||||||||
1604 14 46 | Nugarinė Žr. paaiškinimų 1604 14 26 subpozicijos paaiškinimus. | ||||||||
1604 19 31 | Nugarinė Žr. paaiškinimų 1604 14 26 subpozicijos paaiškinimus. | ||||||||
1604 20 05 | Produktai iš surimių Žr. paaiškinimų 0304 93 10 subpozicijos paaiškinimus. Šiai subpozicijai priskiriami produktai yra pagaminti iš surimių, sumaišytų su kitais produktais (pavyzdžiui, miltais, krakmolu, baltymais, vėžiagyvių mėsa, prieskoniais, aromatinėmis ir dažiosiomis medžiagomis). Jie yra termiškai apdoroti ir dažniausiai pateikiami užšaldyti. | ||||||||
1604 31 00 ir 1604 32 00 | Ikrai ir ikrų pakaitalai Šioms subpozicijoms taip pat priskiriami užšaldyti produktai. | ||||||||
1605 | Vėžiagyviai, moliuskai ir kiti vandens bestuburiai, paruošti arba konservuoti gaminiai Žr. šio skirsnio 2 subpozicijų pastabą. | ||||||||
1605 29 00 | Kitos Šiai subpozicijai priskiriamos sandariai įpakuotos krevetės (žr. paaiškinimų 1602 50 31 subpozicijos paaiškinimus). | ||||||||
1605 53 10 | Sandariai įpakuotos Žr. paaiškinimų 1602 50 31 subpozicijos paaiškinimus. |